Χάρβαρντ: Πριν από κάθε απόφαση καριέρας πρέπει να δώσεις έμφαση σε αυτόν τον παράγοντα

477

Διανύουμε μια εποχή δύσκολη και οι περισσότεροι από εμάς επιβαρυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό με καθημερινές ευθύνες και υποχρεώσεις.

Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν είναι περιορισμένος και εδώ είναι το πρόβλημα.

Αϋπνίες ή αναίτια υπνηλία, πονοκέφαλοι, μειωμένη διάθεση, υπερένταση, νευρικότητα, θυμός και ξεσπάσματα άνευ λόγου και αιτίας, είναι συμπτώματα που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι.

Οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας απορροφούν την ενέργειά μας και συνήθως δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό.

Ερευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τον παράγοντα που πρέπει να υπολογίσεις πριν από κάθε απόφαση καριέρας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο προσωπικός μας χρόνος και πώς τον αξιοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

pexels
pexels

Όσο περισσότερο βάρος βάζεις λοιπόν στην επαγγελματική σου ζωή, τόσο λιγότερο χρόνο διαθέτεις για την προσωπική σου ζωή. Και όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις για τους άλλους, τόσο λιγότερος χρόνος μένει για σένα.

Αν μια επαγγελματική πρόταση παρέχει περισσότερα χρήματα, αλλα λιγότερο ελεύθερο χρόνο για σένα τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Έχεις μόνο 24 ώρες διαθέσιμες κάθε μέρα και είναι εις βάρος της ψυχικής υγείας σου η εργασία και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος τους.

energepic.com from Pexels
energepic.com from Pexels

Σκέψου τί είναι σημαντικό για σένα και βάλε μια ιεραρχία στις προτεραιότητές σου. Μη ξεχνάς ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν μπορείς να τα κάνεις όλα.

Πηγή : https://www.bovary.gr/