8 σημάδια που δείχνουν ότι σκέφτεται το χωρισμό

534

Πολλές φορές, όταν είσαι μέσα σε μια σχέση, είτε γιατί είσαι πολύ ερωτευμένη είτε γιατί απλά δε σου περνάει καν από το μυαλό, δυσκολεύεσαι να συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει ή ότι εκείνος δεν είναι όπως παλιά. Φυσικά, αυτό μπορεί να αποδίδεται και σε άλλους λόγους, όπως το στρες, το άγχος, τα προβλήματα σε οικογενειακό ή επαγγελματικό επίπεδο. Ο Frank Kobola, συντάκτης στο αμερικάνικο Cosmopolitan, ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει ποιες είναι οι «ύποπτες» συμπεριφορές.

1. Σταματάει να κάνει σχέδια μαζί σου

Βρισκόσασταν σχεδόν καθημερινά και τον τελευταίο καιρό παρατηρείς πως σου ακυρώνει συχνά συναντήσεις ενώ όταν του ζητάς να προγραμματίσετε κάτι για το μέλλον, εκείνος απαντάει με ένα ξερό «το βλέπουμε». Πιθανότατα, αυτό σημαίνει ότι θέλει να βεβαιωθεί πριν προχωρήσει στη μεγάλη έξοδο (if you know what I mean).

Image result for break up gif

2. Αρχίζει να μιλάει και με άλλες

Όχι απαραίτητα ερωτικά, όμως το γεγονός ότι μιλάει πιο συχνά με άλλες κοπέλες από ότι παλιότερα, ίσως σημαίνει πως το ενδιαφέρον του έχει αρχίσει να φεύγει από εσένα. Μπορεί να είναι μια καινούρια συνάδελφος ή εκείνη η κοπέλα στην παρέα του που πάντα πίστευες ότι τον βλέπει αλλιώς, όποια και να είναι λαμβάνει πιο πολλά μηνύματα απ’ όσα εσύ.

3. Αναλύει τα πάντα στη σχέση (ούτε μισή λέξη δεν αφήνει να πέσει κάτω)

Αυτό που εντελώς ξαφνικά άρχισε να τον ενοχλεί που βγαίνεις συχνά με τις φιλές σου, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό το έβρισκε μια χαρά, ας πούμε, είναι κάπως περίεργο. Χμμμ, μάλλον κάποιος δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά ή απλά θέλει να σου δείξει ότι δεν είναι όλα ρόδινα.

4. Δε σε εμπιστεύεται όπως πριν

Για παράδειγμα, έμαθες για την προαγωγή που πήρε στη δουλειά του τυχαία από τον κολλητό του κι όχι από τον ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα/προβλήματα/κατορθώματα του δεν είσαι πλέον αυτή που θα τα μάθει πρώτη.

Image result for break up gif

5. Ξαφνικά τον ενοχλούν τα πάντα που σχετίζονται με εσένα

Τη στιγμή που μέσα του σκέφτεται το χωρισμό αλλά δεν έχει πει τίποτα ανοιχτά ακόμη, του δημιουργούνται συνέχεια νεύρα και τσατίζεται μαζί σου με το παραμικρό.

6. Δεν έχει καθόλου όρεξη όταν βγαίνετε

Ούτε για αστεία, ούτε για παιχνίδι και γενικώς, για τίποτα. Δε γελάει πια με τ’ αστεία σου, δε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα σου, πολλές φορές πιστεύεις ότι δε σε ακούει καν. Συνήθως χαζεύει στο κινητό του, απαντάει σε mail ή παίρνει στα ξαφνικά τηλέφωνο τη θεία του από το χωριό.

7. Δεν κάνετε σεξ

Εάν μέχρι πριν λίγο καιρό η σεξουαλική σας ζωή ήταν τέλεια και πλέον δεν είναι, σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι ενδιαφέρεται για κάποια άλλη ή ότι θέλει να κρατήσει μια απόσταση από εσένα, τόσο σωματική, όσο και συναισθηματική.

Image result for break up gif

8. Σου ζητάει χρόνο

Αυτό, δεν είναι πάντα δικαιολογία, καθώς αρκετοί άνθρωποι θέλουν όντως λίγο χρόνο μόνοι τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν καθαρά και αποστασιοποιημένα την κατάσταση. Δώσε το χρόνο που σου ζητάει, απλώς να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αυτό, μπορεί να είναι και η «αρχή του τέλους».

Τι να κάνεις; Μην ξεχνάς πως είναι πολύ άσχημο μέσα σε μια σχέση να προσπαθείς να μαντέψεις τι συμβαίνει και να μην παίρνεις ξεκάθαρες απαντήσεις, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ζητήσεις μια ειλικρινή συζήτηση για να σου λυθούν όλες οι απορίες.

Πηγή: cosmopolitan