Μήπως φταίνε οι φίλες σου που είσαι ακόμα μόνη;

406
carrie paris friends

Ακόμα κι αν δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, η επιστήμη υποστηρίζει πώς μπορεί να είναι αλήθεια.

Ο άνθρωπος που στέκεται μπροστά σου δεν είναι καθόλου κακός, σκέφτεσαι…- μέχρι που αρχίζουν να μιλάνε οι φίλες σου για το πόσο κακό είναι να βγαίνεις με μικρότερο. Όχι δεν υπάρχει κακή πρόθεση ή δόλος εκ μέρους τους – άλλωστε είναι οι πιστές φίλες σου, – και οι φίλες μπορεί να σαμποτάρουν διακριτικά τις πιθανότητές σου να βρεις τον ιδανικό σύντροφο περισσότερο απ ‘όσο νομίζεις. Διάβασε παρακάτω τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί οι φίλες σου να σε “κρατούν” μόνη και μάθε πώς να τις αποτρέψεις από το να γίνουν εχθροί σου κατά την προσπάθειά σου να βρεις την αγάπη.
Υιοθετείς τις αρνητικές αντιλήψεις τους
Η ανησυχία είναι μεταδοτική, και η παρέα με φίλες που έχουν απογοητευτεί με την αγάπη μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς λόγο. Ο «συν-στοχασμός» μεταξύ φίλων μπορεί να προκαλέσει αυξημένο άγχος και απόγνωση για το μέλλον.
Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό: Άλλαξε θέμα. Με αυτή την αλλαγή ίσως να μπορείς να αποτρέψεις τη συνομιλία από το να γίνει αυτό που λέμε “δεν υπάρχουν καλοί άντρες εκεί έξω”. Αν οι φίλες σου επιμένουν να μιλούν για το ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει μόνο στις ταινίες, σεβάσου την άποψη τους, αλλά μην την ασπαστείς. Μπορείς να συνεχ�σεις να τις στηρίζεις, χωρίς να πάρεις προσωπικά τα δικά τους προβλήματα και  πεποιθήσεις.
 
Επηρεάζεσαι από την ζήλια τους
Σίγουρα έχεις μια φίλη που σχολιάζει πάντα πόσο τυχερή είσαι ή πώς όλα έρχονται πάντα πολύ εύκολα για εσένα, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια αισθάνεται “περίεργα” απέναντί σου. Αν αισθάνεσαι λοιπόν, ότι κάτι δεν σου “κολλάει” σε όλο αυτό, και πρέπει να περιορίσεις τα δικά σου θέλω όταν βρίσκεσαι μαζί της, τότε κάτι θα πρέπει να κάνεις για να το λύσεις!
 
Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό: Θα πρέπει να καταλάβεις ότι ενώ η ζήλια μας επηρεάζει όλους, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσπαθεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό σας. Συχνά, η απλή ερώτηση, “Τι εννοείς;” ή “Γιατί το λες αυτό;” καθιστά λιγότερο πιθανό να το κάνει ξανά.
 
 
Κρίνεις τους άντρες σύμφωνα με τα δεδομένα των φίλων σου
Θέλεις κάποιον που είναι ιδανικός για σένα – όχι για την Ελένη. Η φίλη σου κρίνει τους άντρες, σύμφωνα με αυτά που θέλει και χρειάζεται εκείνη και όχι σε σχέση με σένα. Μην απορρίψεις λοιπόν τον τύπο που είναι “ήσυχος” και “βαρετός” μόνο και μόνο γιατί η φίλη σου τον βρίσκει έτσι. Μπορεί να είναι ο ιδανικός για σένα!
 
Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό: Μείνε πιστή σε ό, τι βρίσκεις ελκυστικό. Αν ειλικρινά σου αρέσει κάποιος, τον οποίο δεν θεωρούν ιδανικό οι φίλες σου, γέλασε και πες τους “Αλήθεια; Πόσο αστείο; Εμένα μου αρέσει πολύ!”.
 
 
Αλλάζεις, αλλά οι φίλες σου θέλουν να παραμείνεις η ίδια
Ίσως να έχεις βρει κάτι “ενδιαφέρον” και οι φίλες σου σχολιάζουν ότι δεν σε βλέπουν πολύ συχνά. Ή απλά υπήρξαν πάντα το κέντρο της προσοχής, και οι νέες “δεξιότητες” σου, δεν τις συμπεριλαμβάνουν. Όταν αλλάζει ο ρόλος που έπαιζες παλιότερα στην φιλία, οι φίλοι μπορεί να το βλέπουν με κακό μάτι και προσπαθούν να σε “επαναφέρουν”.
Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό: Συνέχισε να κάνεις θετικές αλλαγές σε σχέση με το φλερτ και τις γνωριμίες. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος προσαρμογής για τις φίλες σου, αλλά οι πραγματικές σου φίλες κάποια στιγμή θα το αποδεχθούν.
 
 
Υπάρχει ανταγωνισμός
Ίσως έχεις μια από εκείνες τις φίλες, όπου αν βγαίνεις με ένα γιατρό, εκείνη ψάχνει για έναν χειρούργο. Ή αν είχες ένα πολλά υποσχόμενο ραντεβού την περασμένη εβδομάδα, εκείνη όλως τυχαίος είχε τρία. Αισθάνεσαι σαν να είσαι σε μια διαρκή κούρσα προς τη γραμμή του τερματισμού της αιώνιας αγάπης, η οποία δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αντιπαραγωγική και κουραστική, και μπορεί να σε κρατήσει επικεντρωμένη στην “νίκη”, αντί στην διασκέδαση και στην γνωριμία με νέα άτομα.
Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό: Θα πρέπει να καταλάβεις ότι η ανάγκη μιας φίλης για να ανταγωνιστεί δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με αυτό που λείπει από τη ζωή της. Μπορείς απλά να αρνηθείς να ανταγωνιστείς εντελώς λέγοντας, “Αυτό είναι υπέροχο! Είμαι τόσο χαρούμενη για σένα! “.
 
Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να διαλύσεις μια φιλία κάθε φορά που διαπιστώνεις τα παραπάνω. Αλλά αν κάποια φίλη επιμένει να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, μπορεί να θέλεις να εξετάσεις πάλι την φιλία αυτή ή να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτήν και να δεις πώς αισθάνεσαι. Όσο για το υπόλοιπο του πληρώματος, όσο περισσότερο επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και κάνεις το δικό σου, τόσο λιγότερο αντίκτυπο θα έχει η συμπεριφορά τους σε εσένα. Διότι, σε τελική ανάλυση, οι φίλες σας μπορούν να σας “κρατήσουν” μόνες, μόνο αν τους το επιτρέψετε!
Πηγή: marieclaire