Το «Squid Game» σπάει τα ρεκόρ στο Netflix

354
squidgamenetflix

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, το «Squid Game» αποδεικνύεται το big hit, όχι μόνο της σαιζόν, αλλά και ολόκληρης της πλατφόρμας στην ιστορία της. Τι είναι όμως το «Squid Game» και από που έρχεται;

Το «Squid Game» ήταν μια καλή ευκαιρία να ανακινηθεί η λίστα με τα ευπώλητα του Netflix και να μάθουμε τι και πως. Ωστόσο το «Squid Game», ταξιδεμένο από την νότιο Κορέα κατάφερε να συγκεντρώσει τέτοιο buzz, που απειλεί τα 82 εκατομμυρίων χρηστών που κάθισαν αναπαυτικά να δουν το «Bridgeton» που είναι στην κορυφή της λίστας, με περισσότερες από 625 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Ούτε ο Τεντ Σαράντος, το big boss το είδε να έρχεται και συγκρίνει την επιτυχία του με εκείνη των «Παρασίτων», που τα πήραν όλα και τα σήκωσαν, από βραβεία (4 Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα) μέχρι πολλά εκατομμύρια στα ταμεία, γιατί η θεματική της γειτνιάζει.

Το «Squid Game» ακολουθεί μια (πολυπληθής) ομάδα ατόμων που συμμετέχει αυτοβούλως σε ένα παιχνίδι-διαγωνισμό για να κερδίσουν περί τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Μονάχα που ανακαλύπτουν πως για να τα κερδίσουν πρέπει να επιβιώσουν από ένα μακελειό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και μπορεί να είναι και οι ίδιοι τα επόμενα θύματα.

Κάτι σαν «Hunger Games» (και όχι), κάτι σαν «Saw» (και όχι), κάτι σαν το «Κάστρο του Τακέσι» (και όχι), αυτό είναι το «Squid Game».

Ο πρώτος κύκλος κάνει τον χαμό του και ήδη σκαρφαλώνει στα tops of the tops της πλατφόρμας, που μέχρι στιγμής έχει ως εξής:
1. «Bridgerton» Season 1 (82 εκατομμύρια θεατές)
2. «Lupin: Part 1» (76 εκατομμύρια θεατές)
3. «The Witcher» Season 1 (76 εκατομμύρια θεατές)
4. «Sex/Life» Season 1 (67 εκατομμύρια θεατές)
5. «Stranger Things 3» (67 εκατομμύρια θεατές)
6. «Money Heist: Part 4» (65 εκατομμύρια θεατές)
7. «Tiger King» Season 1 (64 εκατομμύρια θεατές)
8. «The Queen’s Gambit» (62 εκατομμύρια θεατές)
9. «Sweet Tooth» Season 1 (60 εκατομμύρια θεατές)
10. «Emily in Paris» Season 1 (58 εκατομμύρια θεατές)