Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι με τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τους Ιταλούς

420
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι με τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τους Ιταλούς

Υπάρχουν δύο πράγματα που οι Ιταλοί κάνουν καλύτερα από όλους τους άλλους. Πρώτον τα ζυμαρικά, δεύτερον τη σάλτσα. 

Και μπορεί σε όλο τον κόσμο τα ζυμαρικά, μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, ευφάνταστο ή μη (γιατί ναι σε κάποιους αρέσουν ακόμη και τα μακαρόνια με κέτσαπ) να αποτελούν αγαπημένο φαγητό και να νομίζουν όλοι ότι φτιάχνουν τις ωραιότερες μακαρονάδες στον κόσμο, ωστόσο τα μυστικά, κακά τα ψέματα, τα κρατούν οι Ιταλοί.

Ενα από τα μυστικά αυτά έχει να κάνει με τη σάλτσα. Και συγκεκριμένα με την ποσότητα της σάλτσας. Σε όλο τον κόσμο, πέρα από την Ιταλία, οι περισσότεροι, μέσα σε όλους και εμείς, αγαπάμε την πολύ σάλτσα. Και συνήθως καλύπτουμε τα ζυμαρικά μας στρώματα τυριού, κρέας ή όποια άλλη σως.

Πώς μπορείς να ξέρεις το πόση σάλτσα είναι ιδανική για το πιάτο σου; Καταρχάς καλό είναι να έχουμε όλοι στο μυαλό μας το less is more. Η μοναδική γεύση και υφή των ζυμαρικών δεν πρέπει να υπερκαλύπτεται από μια… κουβέρτα λευκής σάλτσας, ειδικά αν αυτή είναι από ρικότα και σπανάκι. Το ιδανικότερο είναι να σκέφτεστε την σάλτσα σαν ένα… συμπλήρωμα του πιάτου και όχι σαν τον πρωταγωνιστή. Μερικές φορές λίγο βουτυράκι και λίγο πιπέρι είναι αρκετό…

Ενας άλλος τρόπος για να ενσωματώσετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο τηγάνι ενώ ακόμη η σάλτσα βράζει, για δυο, τρία λεπτά.

 

Πηγή