Το κόκκινο κρασί βοηθάει στο αδυνάτισμα

408
Το κόκκινο κρασί βοηθάει στο αδυνάτισμα

Να ένας λόγος για να μην νιώσεις και πολλές τύψεις όταν θα πιεις το δεύτερο (εχμ, άντε και τρίτο) ποτήρι κρασί σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, μέσα στο μούστο των σταφυλιών, βρίσκεται το λεγόμενο ελλαγικό οξύ που, όπως αποδεικνύεται, επιβραδύνει δραματικά την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων και τον σχηματισμό νέων, ενώ ενισχύει και τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα. Με άλλα λόγια, βοηθά στο μεταβολισμό και την ταχύτερη καύση λίπους.

Αμερικανοί ερευνητές μάλιστα, προτείνουν σε όσους θέλουν να χάσουν περιττά κιλά, να πίνουν κόκκινο κρασί ή (ακόμα καλύτερα) χυμό από κόκκινα σταφύλια. Πάντα με μέτρο όμως – το ελλαγικό οξύ δεν είναι σε καμιά περίπτωση θαυματουργό, όπως τονίζουν οι ίδιοι ερευνητές.

 

Σημειώστε ότι μέσα από διάφορα επιστημονικά στοιχεία έχει εμφανιστεί ότι το ελλαγικό οξύ μπορεί να προστατεύσει το δέρμα ακόμα και από τις ρυτίδες, μειώνοντας την αποδόμηση του κολλαγόνου που προκαλείται από τις ακτίνες UVB. (συμβάλλοντας δηλαδή στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία.). Και καλύτερο σώμα και ομορφότερο δέρμα δηλαδή.
Διαβάστε επίσης: 3 πράγματα που κάνεις καθημερινά και κάνουν τόσο κακό όσο το κάπνισμα
Πηγή