Το Εθνικό Θέατρο σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις με 10 ευρώ

435
Το Εθνικό Θέατρο σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις με 10 ευρώ

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της τιμολογιακής του πολιτικής, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αγοράσει εισιτήρια με 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της χρονιάς.

Η εν λόγω τιμή θα ισχύει για τα εισιτήρια που θα αγοραστούν έως και τις 7 Οκτωβρίου.

national theater athens

«Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζουμε μια τιμολογιακή πολιτική με πολλές εναλλακτικές προτάσεις για τους θεατές μας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους νέους έως 25 και στο κοινό άνω των 65 ετών, καθώς και στους ανέργους και στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, πρόθεσή μας είναι να τονώσουμε ξανά το θεσμό των συνδρομών, με μια σειρά από εξαιρετικά προνομιούχα προγράμματα, που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στους συνδρομητές, αλλά και την ικανοποίηση της υποστήριξης του Εθνικού Θεάτρου», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΘ το Σεπτέμβριο.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους μέσω της υπηρεσίας www.ticketservices.gr.

Οι παραστάσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες είναι οι παρακάτω:

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ

national theater athens

Μια ιστορία που συγκινεί και σήμερα μικρούς και μεγάλους, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».

Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα, από το σκηνοθέτη Αρη Τρουπάκη κι έναν έξοχο θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το έργο ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών επέλεξε κατά τη φετινή θεατρική περίοδο να φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο, στη Κεντρική Σκηνή, από τις 18 Οκτωβρίου.

«Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη

national theater athens

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου Γιάννης Οικονομίδης έρχεται σε επαφή με τη θεατρική διαδικασία.

Το 2006 είχε αναθέσει στην ομάδα 90οC τη διασκευή και τη μεταφορά στο θέατρο της ταινίας του «Σπιρτόκουτο». Την αμέσως επόμενη περίοδο βραβεύτηκε με βραβείο κοινού στην κατηγορία «νεοελληνικού έργου».

Κι αν το έργο του εκείνο είχε ξεκλειδώσει την πόρτα της ελληνικής μικροαστικής οικογένειας, το πρώτο έργο που γράφει και σκηνοθετεί αποκλειστικά για το θέατρο, με τίτλο «Στέλλα κοιμήσου», μας εισάγει μέσα στην πολυτελή βίλα του νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών είναι τα όπλα της παράστασης του Οικονομίδη, όπου ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής».

Aπό τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -που αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρεπερτόριο του ΕΘ για τη σεζόν 2016-2017.

Διαβάστε περισσότερα:  Θέατρο Τέχνης – Θέατρο του Νέου Κόσμου: 2 θέατρα, 40 παραστάσεις

 

Πηγή: huffingtonpost