Το 42% των Γερμανών γυρίζει την πλάτη στη Μέρκελ -Προτιμά τον Ζεεχόφερ για υποψήφιο

360
Το 42% των Γερμανών γυρίζει την πλάτη στη Μέρκελ -Προτιμά τον Ζεεχόφερ για υποψήφιο

Ενα μεγάλο ποσοστό των Γερμανών πιστεύει ότι ο Χορστ Ζεεχόφερ και όχι η Ανγκελα Μέρκελ θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία ως υποψήφιος καγκελάριος.

Σε δημοσκόπηση της Die Welt, το 42% των ερωτηθέντων προτιμά τον πρόεδρος του βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος, «αδελφού» κόμματος του CDU της Μέρκελ. Το 52% έχει αντίθετη άποψη, εκτιμώντας ότι ο Ζεεχόφερ δεν θα ήταν ιδανικότερος υποψήφιος από την Μέρκελ.

Οι εκλογές στη Γερμανία θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017 και το ερώτημα είναι υποθετικό, καθώς η Μέρκελ αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα για την καγκελαρία τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εάν έβαζε υποψηφιότητα η -επίσης χριστιανοδημοκράτις- υπουργός Αμυνας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν οι πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος θα ήταν μηδαμινές. Μόνο το 17% απάντησε ότι θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί από τη Μέρκελ, ενώ το 75% απάντησε αρνητικά.

O Zέεχοφερ δήλωσε «Θέλουμε την ενότητα, αλλά όχι με κάθε τίμημα, ούτως ώστε να θυσιάσουμε πολιτικές θέσεις του χριστιανοκοινωνικού κόμματος». O Bαυαρός πολιτικός δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομοφωνία στη σημερινή συνάντηση των τριών εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο ,«και να συζητά επ΄άπειρον».

Ο Γενικός Γραμματέας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ δήλωσε κατευναστικά στην κυριακάτικη Welt «Δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις. ΤΟ CSU πάει ίσως λίγo παραπέρα από μας, αλλά βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Διχογνωμία υπάρχει σε δύο σημεία: στο ανώτατο όριο για τους πρόσφυγες και στο θέμα της διατήρησης της διπλής υπηκοότητας από νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει στη Γερμανία και έχουν ενσωματωθεί καλά».

Πηγή: newsone