Τι θέλουν να αποφύγουν οι περισσότεροι στο πρώτο ραντεβού;

201
timeforcoffee-tips

Δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι αν την αποφύγεις θα έχεις ένα υπέροχο πρώτο ραντεβού, αλλά το 75% είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για να το ξανασκεφτείς.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή. Κάθε χρόνο ελπίζουμε σε έναν καλοκαιρινό έρωτα, να γνωρίσουμε εκείνον ή εκείνη που θα δώσει λίγει έξτρα μαγεία στις διακοπές μας και γιατί όχι και στη ζωή μας μετά από αυτές. Γι’αυτό δεν είναι κακό να έχουμε μερικές υπέροχες επιλογές για πρώτο ραντεβού στην τσέπη μας. Είτε χρησιμοποιειείς τις εφαρμογές γνωριμιών είτε όχι, τα νέα δεδομένα από το dating app Hinge μόλις αποκάλυψαν μια first-date τάση, την οποία θα ήθελες να μάθεις—και να αποφύγεις— πριν προτείνεις σε κάποιον να βγείτε ραντεβού.

Τι θέλουν να αποφύγουν οι single αυτό το καλοκαίρι;

Το «Θέλεις να πιούμε ένα ποτό;» έχει γίνει μια εύκολη εναλλακτική για όσους προτείνουν ένα πρώτο ραντεβού. Σίγουρα, είναι μια σχετικά γρήγορη επιλογή, αν δεν είσαι σίγουρη πώς θα πάει αυτό, καθώς ένα ή δύο ποτά μπορούν να σε βοηθήσουν με τη νευρικότητα που επιφέρει αυτή η συνθήκη. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα δεδομένα για τους χρήστες του Hinge, η πλειονότητα των single θα προτιμούσε το πρώτο ραντεβού να μην περιλαμβάνει ποτό, πιο συγκεκριμένα το 75% από αυτούς.

tfc-dates

Με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε η Hinge από περισσότερους από 3.000 ερωτηθέντες αυτόν τον Μάιο, οι άνθρωποι θέλουν να βουτήξουν στην πισίνα γνωριμιών χωρίς ένα ποτό στο χέρι τους, ειδικά στο πρώτο ραντεβού. Περίπου το 75% είπε ότι θα προτιμούσε ένα νηφάλιο ραντεβού την πρώτη φορά που θα συναντήσει κάποιον, με το 55% να λέει ότι το προτιμά επειδή του επιτρέπει να έχει καθαρό μυαλό ενώ τον γνωρίζει.

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι millennials έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες από τις νεότερες γενιές να αναφέρουν ότι έπιναν αλκοόλ σε ένα ραντεβού που θα προτιμούσαν να μην το έκαναν, κάτι που δείχνει ότι οι Gen Z’ers φτιάχουν και ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες αυτές τις ημέρες.

Και κάτι άλλο που πρέπει να θυμάσαι; Δύο στους τρεις χρήστες του Hinge είπαν ότι θα ήταν κάτι αρνητικό αν κάποιος έπινε πολύ στο πρώτο ραντεβού. Οπότε αν τύχει να βγείτε για ποτά, να το έχεις υπόψη σου.

rantevou-auto-to-kalokairi

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αντ΄αυτού.

Την επόμενη φορά που θα συνομιλήσεις με κάποιον καινούργιο σε μια εφαρμογή γνωριμιών ή θα συναντήσεις κάποιον νέο face-to-face, αλλάξε τα πράγματα και πρότεινε μια επιλογή ραντεβού που δεν περιλαμβάνει αλκοόλ. Ακολουθούν μερικές ωραίες ιδέες για έμπνευση:

 • Πηγαίνετε σε ένα μουσείο.
 • Κάντε ένα πικνίκ στο πάρκο.
 • Επισκεφθείτε τους τοπικούς βοτανικούς κήπους.
 • Πηγαίνετε σε ένα γήπεδο μίνι γκολφ.
 • Δείτε μια ταινία (μπόνους πόντοι αν μένετε κοντά σε ένα drive-in!).
 • Πηγαίνετε για πεζοπορία ή περπατήστε σε ένα γραφικό μέρος.
 • Επισκεφθείτε ένα τοπικό flea market.
 • Πιείτε έναν καφέ.
 • Δείτε μία θεατρική παράσταση ή μιούζικαλ.
 • Πηγαίνετε σε ένα εργαστήριο ή ένα μάθημα που σας ενδιαφέρει και τους δύο.
 • Πηγαίνεται σε μία συναυλία ή σε μία σκηνή με ζωντανή μουσική.
 • Πηγαίνετε σε έναν αγώνα.
 • Πηγαίνετε για μια βόλτα με το ποδήλατο.
 • Επισκεφθείτε ένα λούνα παρκ.

Και να θυμάσαι, ανεξάρτητα από το τι κάνετε στο πρώτο σας ραντεβού, αυτό που έχει σημασία είναι αν νιώθεις μια αίσθηση σύνδεσης με το άλλο άτομο, οπότε φρόντισε να κάνεις όλες τις σημαντικές ερωτήσεις για να το γνωρίσεις πραγματικά. Και όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις και τον εαυτό σου, πώς αισθανόσουν όταν ήσουν μαζί του, αν σε σεβάστηκε και ούτω καθεξής.

Πηγή: elle.gr