Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάθεσαι όλη μέρα;

435
Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάθεσαι όλη μέρα;

Αν έχεις καθιστική ζωή τότε σίγουρα αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα. Έχουμε περάσει σχεδόν όλοι από αυτό το στάδιο, γι’αυτό πρέπει να κάνεις κάτι όσο είναι καιρός. Διαφορετικά πρέπει να ξέρεις ότι όσο περισσότερο κάθεσαι στην καθημερινότητα σου, τόσο πιο πιθανά είναι να σου συμβούν τα παρακάτω:

1. Η παχυσαρκία είναι (σχεδόν) μονόδρομος

Είναι πολύ λογικό να τσιμπολογάς κατά την διάρκεια της δουλειάς όταν κάθεσαι όλη την ώρα σε ένα γραφείο. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα που έχουν πραγματοποιηθεί, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσεις πρόβλημα παχυσαρκίας είναι διπλάσιες αν κάθεσαι επί έξι ώρες σε σχέση με μία γυναίκα που κάθεται για μισή ώρα.

2. Οι μύες σου πονάνε

Η μέση σου θα αρχίσει να πονάει πολύ σύντομα αν δεν προσέξεις τον τρόπο που κάθεσαι στην καρέκλα και αν δεν σηκώνεσαι κατά διαστήματα να ενεργοποιείς τους μύες σου. Μια καλή λύση πάντως σε αυτή την περίπτωση, είναι η γυμναστική μετά την δουλειά. Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο γυμναστήριο αν δεν προλαβαίνεις, απλά δες ασκήσεις στο διαδίκτυο που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

3. Αυξάνονται οι πιθανότητες για καρκίνο

Η καθιστική ζωή αυξάνει έως και 40% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Αν κάθεσαι λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα, μπορεί να σου προσθέσει ακόμα και δύο χρόνια στην ζωή σου.

Ακόμα και αν η φύση της δουλειάς σου απαιτεί πολλές ώρες καθισιού, τότε μπορείς να βρεις αρκετές εναλλακτικές!

Πηγή