Τι συμβαίνει στο πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι με το μέικ απ

431
Τι συμβαίνει στο πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι με το μέικ απ

Η επανόρθωση του δέρματος κατά τον ύπνο ξεκινάει πάντοτε με καθαρή επιδερμίδα.

  • Το δέρμα απορροφάει ρύπους

Καθημερινά το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς ρύπους, βακτήρια, σκόνη και άλλα χημικά τα οποία παγιδεύονται σε αυτό λόγω του «φιλμ» που δημιουργούν τα προϊόντα μακιγιάζ. Αν εσείς συνηθίζεται να κοιμόσαστε μακιγιαρισμένες τότε μακροπρόθεσμα κινδυνεύετε από τις ελεύθερες ρίζες.

  • Αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων

Οι ρύποι που συσσωρεύονται στο δέρμα σας είναι υπεύθυνοι για τη γερασμένη όψη του, ακόμα και το επόμενο πρωί! Θα πρέπει να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό ύπνο και να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι αποτελεί πηγή νεότητας, αφού κατά τη διάρκεια του ενεργοποιούνται ένζυμα που αποκαθιστούν τις βλάβες των κυττάρων ή αντικαθιστούν τα παλιά με νέα. Μην μπλοκάρετε τη διαδικασία φορώντας το μακιγιάζ σας όταν είστε κάτω από την κουβέρτα σας.

  • Κρύβεται ο κίνδυνος μολύνσεων

Το δέρμα δεν βρίσκει όλα τα συστατικά των καλλυντικών οικεία. Ετσι, όταν εσείς αποφασίζετε να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας αυξάνετε τον κίνδυνο για φλεγμονή του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μόλυνση του. Πολλά προϊόντα με αρώματα ή χρωστικές είναι επίσης πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό.

Αυτός είναι ένας κανόνας στον οποίο «ορκίζονται» οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών, οι έξπερτ τους, αλλά και πολλές από εσάς που ξέρετε πόσο πολύτιμη είναι η φροντίδα και η περιποίηση της επιδερμίδας.

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που οι συνθήκες ( η κούραση ή το ξενύχτι) σας αναγκάζουν να κάνετε λάθη, όπως το να κοιμηθείτε χωρίς να κάνετε ντεμακιγιάζ. Κάτι τέτοιο θα σας επηρεάσει τόσο την επόμενη ημέρα, που το πρόσωπο σας θα μοιάζει πολύ κουρασμένο και θαμπό, όσο και μακροπρόθεσμα.

Αν επιθυμείτε διασφαλίσετε την αίσθηση καθαρότητας, απαλότητας και ενυδάτωσης, αλλά και μια υγιή και νεανική όψη του δέρματος σας, διαβάστε παρακάτω τις βλάβες που προκαλεί το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του ύπνου.

  • Το σώμα απορροφάει το makeup

Απλώνετε την ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας και βλέπετε ότι αυτό την απορροφάει αμέσως ιδιαίτερα όταν είναι «διψασμένο». Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις ποσότητες των καλλυντικών που φοράτε στο πρόσωπο για το μακιγιάζ σας. Το δέρμα απορροφάει μέσω των φυσικών του ελαιών όλες τις βλαβερές ουσίες που βρίσκονται σε αυτά και έτσι είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν κηλίδες, που θα αργήσουν να εξαφανιστούν.

  • Εμφανίζεται ακμή

Τα υπολείμματα από τα προϊόντα, η έκκριση σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα φράζουν τους πόρους του δέρματος και τότε αρχίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως η ακμή, που είναι μια αντιαισθητική και δυσάρεστη κατάσταση, αφού το πρόσωπο γεμίζει με σπυράκια.

  • Το δέρμα παρουσιάζει ξηρότητα

Το μακιγιάζ εμποδίζει την αναζωογόνηση και αναδόμηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ετσι αυτό χάνει σταδιακά τη λάμψη του και μοιάζει πιο γερασμένο. Αν είστε επιρρεπείς στην ξηροδερμία τότε θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την περιοχή γύρω από τη μύτη και τα φρύδια.

 

Πηγή