Τι είδους φίλος είναι το κάθε ζώδιο;

571
Τι είδους φίλος είναι το κάθε ζώδιο;

“Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι” λένε. Εμείς λέμε να μας πεις το ζώδιό σου πρώτα…

Μιλάμε συχνά για την ερωτική ζωή των ζωδίων. Πώς να τα προσελκύσεις, πώς θα σου δείξουν ότι σ’ αγαπούν… δεν μιλάμε όμως συχνά για τις φιλίες τους. Κι επειδή αυτό πρέπει να αλλάξει, ιδού ένας μικρός οδηγός για τα ζώδια, και πώς φέρονται μέσα στις φιλίες τους.

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι ο αρχηγός. Ακόμα κι αν υπάρχουν πιο δυναμικά άτομα στην παρέα (δύσκολα), ο Κριός θα είναι ο αρχηγός. Και πολύ δίκαιος αρχηγός, μάλιστα, καθώς πάντα θα προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους φίλους του να πετύχουν τους στόχους τους.

ΤΑΥΡΟΣ
Όσοι είχαν ποτέ φίλο Ταύρο, ξέρουν πολύ καλά πως η φιλοσοφία τους για τις φιλίες είναι απλή: Αγαπούν, αγαπούν δυνατά και βρίσκονται δίπλα σου πάντα. Η πόρτα ενός Ταύρου είναι πάντα ανοιχτή, γι’ αυτό φρόντισε να μην εκμεταλλευτείς την καλοσύνη του. Δεν το αξίζει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου φτιάξει την μέρα, αυτός είναι ο Δίδυμος. Έχει πολλούς φίλους, αλλά μπορεί να κάνει κάθε έναν από αυτούς να νιώσει ξεχωριστός. Μην το ψάχνεις, είναι ταλέντο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Όλα αυτά που λέμε για την ρομαντική ζωή του Καρκίνου, και πόσο απόλυτα, ολοκληρωτικά δοτικός είναι; Ξεχάστε τα. Ο Καρκίνος στις φιλίες του είναι μετρημένος. Που σημαίνει ότι θα δώσει όσα θα πάρει. Κι αν του φερθείς καλά, μπορεί να γίνει φίλος σου για μια ζωή.

ΛΕΩΝ
Το να είσαι φίλος με έναν Λέοντα είναι σαν να βρίσκεσαι πάλι στο Λύκειο, με την διαφορά ότι έχεις μπει στην κλίκα με τα κουλ παιδιά. Δεν είναι, όμως, όλα επιφανειακά και γεμάτα γκλίτερ· οι Λέοντες είναι εκπληκτικοί ακροατές και έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης να δώσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η αυστηρή μαμά της παρέας. Ξέρουν ότι οι φίλοι τους έχουν προβλήματα, ξέρουν ότι μπορούν να τα λύσουν, και απλά περιμένουν στωικά να τους ζητηθεί να επέμβουν. Μπορεί να φαίνονται λίγο ψυχροί, αλλά πίστεψέ μας—ξέρουν να δένονται, και δημιουργούν δεσμούς που δεν σπάνε εύκολα.

ΖΥΓΟΣ
Είναι κολλητός σου; Είναι ο ψυχολόγος σου; Μάλλον είναι και τα δύο, και τα καταφέρνει εκπληκτικά. Το μόνο κακό που έχουν; Μερικές φορές τους αρέσει το κουτσομπολιό—αλλά αν είστε αρκετά καλοί φίλοι, μάλλον θα μαθαίνεις περισσότερα απ’ όσα θα μαθαίνει ο υπόλοιπος κόσμος για ‘σένα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι Σκορπιοί δεν είναι άτομα που θέλουν μεγάλη παρέα. Ένας κολλητός τους είναι αρκετός, και θα έκαναν τα πάντα για εκείνον. Το μόνο που ζητούν ως αντάλλαγμα είναι η ειλικρίνεια. Διαφορετικά, πέθανες. (Μεταφορικά, πάντα. Ελπίζουμε.)

ΤΟΞΟΤΗΣ
Φέρτε στο μυαλό σας κάθε σούπερ διασκεδαστικό συμπρωταγωνιστή από κάθε σειρά. Η Σαμάνθα από το Sex & the City. Ο Τζόι από τα Φιλαράκια. Ο Μπάρνι από το How I Met Your Mother. Αυτό είναι ο Τοξότης. Ο ορισμός του καλού (και απρόβλεπτου) φίλου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Την μια στιγμή, δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Την επόμενη, έχει μείνει με το σουτιέν και χορεύει πάνω σε ένα τραπέζι. Ναι, οι Αιγόκεροι έχουν κι αυτοί την θεότρελη πλευρά τους, και υπάρχουν λίγοι και (πολύ) εκλεκτοί φίλοι που μπορούν να την δουν!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι Υδροχόοι θα παρατηρήσουν αν κάτι πάει στραβά πριν από όλους. Και μετά θα σε ρωτήσουν ευθέως γιατί δεν είσαι καλά. Ναι, δεν είναι με τίποτα οι πιο διακριτικοί άνθρωποι (κάποιος κακός θα έλεγε ότι είναι και στον κόσμο τους), αλλά ποτέ δεν πρόκειται να έχουν κακή πρόθεση.

ΙΧΘΕΙΣ
Προσεκτικός με τα καινούρια άτομα που γνωρίζει, ο Ιχθύς δεν έχει πολλούς στενούς φίλους. Ακόμα και τότε, υπάρχουν περίοδοι που χάνεται για λίγο καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ξέρει να εκτιμά τις σταθερές παρουσίες στην ζωή του, και σπάνια θα ζητήσει πολλά.

 

Πηγή