Θέλεις να χάσεις βάρος; Ακολούθησε αυτούς τους 5 κανόνες σε κάθε γεύμα

351
Θέλεις να χάσεις βάρος; Ακολούθησε αυτούς τους 5 κανόνες σε κάθε γεύμα

Αν ακολουθήσεις ευλαβικά αυτούς τους κανόνες σε κάθε γεύμα θα χάσεις κιλά χωρίς καν να χρειαστείς διατροφικό πλάνο.


Πώς θα χάσεις αυτά τα 3-4 κιλά που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό; Η απάντηση είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαντάζεσαι, αν αναλογιστείς ότι βάζοντας ένα πρόγραμμα στις διατροφικές σου συνήθειες και ακολουθώντας τους παρακάτω 5 βασικούς κανόνες, θα καταφέρεις να τρως σωστά με αποτέλεσμα να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου και την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Πώς να τρώω και να μην παχαίνω; Δεν χρειάζεται να ακολουθείς λοιπόν ένα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα και να περιορίσεις συγκεκριμένες ομάδες τροφών από αυτό, αν απλά ακολουθήσεις ευλαβικά, κατά τη διάρκεια των γευμάτων σου, τα εξής:

1 Πιες νερό

Πιες ένα ποτήρι νερό λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις το γεύμα σου. Με τον τρόπο αυτό θα ξεγελάσεις την πείνα σου με αποτέλεσμα να καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα τροφών στο γεύμα σου.

2. Συνόδευσε ΚΑΘΕ γεύμα σου με σαλάτα

Μην παραλείπεις σε κανένα γεύμα τα λαχανικά. Ακόμα και στο πρωινό! Πρόσθεσε μανιτάρια ή ντομάτες στην ομελέτα σου, ενώ συνόδευσε το μεσημεριανό και βραδινό σου με μία μεγάλη σαλάτα. Με τον τρόπο αυτό θα χορτάσεις χωρίς να πάρεις αμέτρητες θερμίδες, αλλά και θα γεμίσεις τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά.

3. Μέτρησε τις θερμίδες των γευμάτων σου

Κράτησε κάθε γεύμα σου ανάμεσα στις 300 με 550 θερμίδες. Αυτό θα σου αφήσει το περιθώριο να καταναλώσεις 2 σνακ των 150 θερμίδων ενώ παράλληλα δεν θα ξεπεράσεις μέσα σε μία ολόκληρη μέρα τις 1.200 θερμίδες και θα χάσεις περιττό βάρος στο άψε σβήσε.

4. Φάε τα γεύματά σου στην κουζίνα

Όταν τρως το γεύμα σου και παράλληλα μιλάς στο τηλέφωνο/ είσαι στον υπολογιστή/ παρακολουθείς τηλεόραση, αποσπάς την προσοχή σου και είναι πιθανό να καταναλώσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από εκείνη που πρέπει, χωρίς καν να το καταλάβεις.

5. Σταμάτησε το γεύμα σου προτού φουσκώσεις

Φρόντισε να σταματήσεις να τρως προτού νιώσεις ότι… “έσκασες”. Στην τελευταία περίπτωση, ο οργανισμός σημαίνει πως προσέλαβε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από εκείνη που μπορεί να κάψει. Μην περιμένεις λοιπόν να αδειάσεις οπωσδήποτε το πιάτο σου, αλλά σταμάτησε όταν αρχίσεις να νιώθεις χορτάτη.

Πηγή: Missbloom.gr