Τελικά οι περισσότερες ώρες ύπνου είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματά σου

396
Τελικά οι περισσότερες ώρες ύπνου είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματά σου

Αν δεν σε πείθει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο ύπνος βοηθάει σημαντικά την υγεία σου τότε τσέκαρε τα παρακάτω 13 καθημερινά προβλήματα στα οποία φαίνεται να αποτελεί τη λύση.

1. Δε θα πονάς τόσο στην περίοδο

Βασανίζεσαι κάθε μήνα από τους πόνους περιόδου; Παρατήρησε τότε πόσες ώρες κοιμάσαι, γιατί αν είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεσαι είναι πολύ πιθανόν να επιδεινώνεις την κατάσταση.

2. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσεις

Με το να κοιμάσαι το λιγότερο οχτώ ώρες (ή και περισσότερες) ενισχύεις τον οργανισμό σου απέναντι στην γρίπη. Έρευνες μάλιστα έχουν συνδέσει τον ύπνο με την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

3. Κάνεις λιγότερα λάθη

Σκέψου όλες εκείνες τις φορές που ήσουν κουρασμένη και κατέληξες να κάνεις λάθος την εργασία σου. Αυτό τα λέει όλα.

4. Νιώθεις λιγότερο στρεσαρισμένη

Όταν νιώθεις πλήρης και γεμάτη από θέμα ύπνου, είσαι χαλαρή και έτοιμη να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε θέμα προκύψει κατά τη διάρκεια της ήμερας. Είτε αυτό είναι μια παρεξήγηση με την κολλητή σου είτε ένα πρόβλημα στη δουλειά.

5. Έχεις πιο λαμπερό δέρμα

Ένας καλός ύπνος εκτός από ενέργεια και διάυγεια σου χαρίζει φρέσκια επιδερμίδα και ξεκούραστα μάτια.

6. Σε ενοχλεί λιγότερο ο θόρυβος

Η έλλειψη ύπνου, σε κάνει αρκετά ευαίσθητη στο θέμα των θορύβων και σου φαίνονται περισσότερο ενοχλητικοί όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά.

7. Δοκιμάζεις πιο εύκολα καινούρια πράγματα

Η έλλειψη ύπνου μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα πιο ριψοκίνδυνα. Όταν όμως έχεις χορτάσει ύπνο και νιώθεις ξεκούραστη, έχεις περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσεις νέα πράγματα και καινούργιες εμπειρίες.

8. Είσαι πιο πρόθυμη στο να βοηθάς τους άλλους

Θυμίσου εκείνη τη φορά που ξύπνησες ύστερα από 4 ώρες ύπνου και έπρεπε να βοηθήσεις την κολλητή σου με την πτυχιακή της. Δεν είχες περάσει και πολύ καλά, σωστά;

9. Έχεις καλύτερη συγκέντρωση

Όσο λιγότερες ώρες κοιμάσαι, τόσο πιο εύκολα σου αποσπάσαι η προσοχή από αυτό που κάνεις. Οι λίγες ώρες ύπνου επηρεάζουν αρνητικά τόσο την αυτοσυγκέντρωση όσο και τη μνήμη σου. Πρόσθεσε τουλάχιστον μια ώρα ύπνου στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα δεις τη διαφορά αμέσως.

10. Αυξάνεται η όρεξη σου για γυμναστική

Όσο αντιφατικό και να ακούγεται αυτό ένας καλός ύπνος βοηθάει στην πρόληψη από την παχυσαρκία γιατί σε ξεκουράζει και σε γεμίζει ενέργεια, την οποία μπορείς να διοχετεύσεις σε κάποιο άθλημα. (Αν καταφέρεις βέβαια να απαρνηθείς το ζεστό σου πάπλωμα και το αφράτο μαξιλάρι).

11. Βοηθάς στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Ο καλός ύπνος, είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία των παλμών της καρδιάς καθώς και βοηθάει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις.

12. Δεν θέλεις τόσο πολύ ζάχαρη

Όταν είσαι πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη αντιστέκεσαι πιο δύσκολα σε μια σοκολάτα. Κοιμήσου περισσότερες ώρες, αν θέλεις να μην λιγουρεύεσαι cupcakes και σοκολάτες.

13. Τσακώνεσαι λιγότερο με τους δικούς σου ανθρώπους

Ξεκούραση, σημαίνει καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς. Σύμφωνα με την επιστήμη, όταν έχουμε ενέργεια και είμαστε πραγματικά ξεκούραστοι, είμαστε πιο πρόθυμοι και διατεθειμένοι να συζητήσουμε ήρεμα τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει.

Διαβάστε επίσης:Δέκα θετικές σκέψεις που θα σε βγάλουν από την κακή διάθεση όταν τίποτα άλλο δεν πιάνει

Πηγή