Τα 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι

379
Τα 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι

Κακά τα ψέματα, αλλά ο τρόπος που θα ξυπνήσουμε το πρωί καθορίζει λίγο πολύ και το πως θα πάει η υπόλοιπη μέρα.

Και ο Independent απαριθμεί 7 τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουμε τους εαυτούς μας -και τους άλλους- να έχουμε μια καλύτερη μέρα.

1. Μην βάλετε το snooze

Όταν βάζετε το snooze ο εγκέφαλός σας μπαίνει ξανά σε διαδικασία ύπνου. Αν δε στο μεσοδιάστημα μπείτε σε βαθύ ύπνο, τότε το ξύπνημα θα είναι ακόμη πιο βάρβαρο.

2. Μην πιείτε καφέ

Ξέρουμε, για κάποιους ακούγεται βάρβαρο αλλά υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση. Το σώμα μας κανονικά παράγει μια ορμόνη, η οποία μας, μεταξύ άλλων κάνει να αισθανόμαστε πιο ξύπνιοι. Η κορτιζόλη. Όταν όμως πίνουμε καφέ κάθε μέρα, η καφεΐνη μειώνει την παραγωγή της εν λόγω ορμόνης. Καλό είναι λοιπόν να μην πιούμε αμέσως μόλις ξυπνήσουμε καφέ, αλλά να περιμένουμε λίγες ώρες.

3. Μην δείτε τα emails σας

Όταν κοιτάμε αμέσως τα emails μας, ουσιαστικά βάζουμε στα πρωινά μας την ταμπέλα «όλα όσα έχασα χθες». Και σύμφωνα με ειδικούς προκαλούμε στον εαυτό μας FOMO ((fear of missing out – τον φόβο ότι κάτι χάσαμε).

4. Μην παίρνετε μη σημαντικές αποφάσεις

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook έχει δηλώσει συνέντευξή του ότι φοράει πάντα το ίδιο στυλ μπλουζάκι στη δουλειά για να περιορίσει όσο μπορεί τον αριθμό των αποφάσεων που πρέπει να πάρει. Έτσι είτε αγοράστε 20 ίδια outfits, είτε διαλέξτε τι θα φορέσετε από το βράδυ.

5. Βάλτε φως στη ζωή σας

Το βιολογικό σας ρολόι επηρεάζεται από την έκθεση στο φως. Μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, που είναι η ορμόνη που λέει στο σώμα σας ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε.

6. Μην μείνετε για πολύ ώρα στο κρεβάτι

Και εδώ θα το πάμε ακόμη πιο πέρα: όχι μόνο μην μείνετε πολύ ώρα στο κρεβάτι, αλλά βρείτε και χρόνο για γυμναστική. Σύμφωνα με έρευνα, η άσκηση πριν το πρωινό σας βοηθά να χάσετε περισσότερο βάρος αφού καίτε περισσότερο λίπος.

7. Μην αναβάλετε σημαντικές υποχρεώσεις

Επειδή ο αυτοέλεγχος είναι στο πικ του το πρωί, καλό είναι να ασχοληθείτε τότε με πράγματα που ξέρετε ότι δεν θα έχετε το κουράγιο (ή τη θέληση) να κάνετε αργότερα.

Μπόνους: Το ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε

Φάτε κέικ. Έρευνα έχει δείξει ότι εάν φάτε σοκολάτα το πρωί μειώνει την επιθυμία για γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, και το καίτε πιο εύκολα και βοηθά για μια πιο σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα:7 τύποι φίλων που αξίζουν κάθε δευτερόλεπτο που περνάς μαζί τους!

Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι και οι πιο δυνατοί άνθρωποι!

14 γελοίες δικαιολογίες που θα χρησιμοποιήσει ένας άντρας, για να αποφύγει κάποια που δεν του αρέσει αρκετά

 

Πηγή