Τα 5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το βράδυ της Κυριακής

368
Τα 5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το βράδυ της Κυριακής

Πάρε ιδέες για να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου

Συχνά το κλειδί για να έχεις μια επιτυχημένη εβδομάδα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχεις προετοιμαστεί γι’ αυτή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο επαγγελματικό κομμάτι έχουν σαν κοινό στοιχείο μια ιδιαίτερη ρουτίνα που ακολουθούν τα βράδια της Κυριακής ώστε να κλείνουν με τον ιδανικό τρόπο την εβδομάδα που πέρασε και να προετοιμάζονται για την επόμενη.

Το Business Insider πρόσφατα δημοσίευσε μια λίστα με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει η ρουτίνα των επιτυχημένων ανθρώπων και παρακάτω μπορείς να διαβάσεις 5 από αυτές και να τις εντάξεις στο πρόγραμμά σου.

Περνούν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα 

Ο σύμβουλος καριέρας και συγγραφέας του βιβλίου The Wall Street Professional’s Survival Guide, Roy Cohen υποστηρίζει ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι περνούν εποικοδομητικά το βράδυ της Κυριακής τους αφιερώνοντας χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, πριν ξεκινήσουν μια φορτωμένη εβδομάδα με απρόβλεπτα ωράρια.

Κάνουν εκκαθάριση στις κλήσεις, τα emails και τα μηνύματα

Αν δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά στους αγαπημένους τους, οι πετυχημένοι άνθρωποι επικοινωνούν μαζί τους τηλεφωνικά και διαβάζουν όλα τα μηνύματα και τα email προσωπικού ενδιαφέροντος, ώστε να ξεκινήσουν τη νέα εβδομάδα χωρίς εκκρεμότητες.

Κλείνουν το κινητό τους 

Αφού κάνουν τα παραπάνω, οι επιτυχημένοι businessmen αναγνωρίζουν την αξία του να κλείνουν το κινητό τους, και ο,τι σχετίζεται με τη δουλειά για κάποιες ώρες. Πριν κοιμηθούν κάνουν αποκλειστικά πράγματα που τους ευχαριστούν και τους γεμίζουν- ένα βιβλίο ή λίγη μουσική είναι ιδανικοί τρόποι να αποφορτιστείς και να προετοιμαστείς για την εβδομάδα.

Κάνουν απολογισμό

Πριν ξεκινήσει μια νέα εβδομάδα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν μια ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε. Σκέψου τι πήγε καλά, τι θα μπορούσε να βελτιωθεί, τι καινούριο έμαθες και πόσο πιο κοντά ήρθες στους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους.

Προγραμματίζουν την επόμενη εβδομάδα

Λίγο πριν “κατεβάσουν ρολά” από τα επαγγελματικά τους για μερικές ώρες, οι επιτυχημένοι άνθρωποι προγραμματίζουν την επόμενη εβδομάδα. Θέσε νέους στόχους, ανάπτυξε στρατηγικές για να τους πετύχεις και άφησε χώρο στο πρόγραμμά σου ακόμα και για προπόνηση, διαλογισμό ή ένα καφέ με φίλους.

 

Πηγή