Συνδυάστε τα πρώτα μπάνια με γυμναστική στην παραλία και δείτε το σώμα σας να αλλάζει

901
Συνδυάστε τα πρώτα μπάνια με γυμναστική στην παραλία και δείτε το σώμα σας να αλλάζει

Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών, αφεθείτε στο αναζωογονητικό αεράκι της θάλασσας και αποκτήστε το κορμί που πάντα θέλατε.

Η ώρα της πρώτης βουτιάς έφτασε. Εκμεταλλευτείτε την εκδρομή στην πλαζ και αποχωριστείτε για λίγο το βιβλίο και την αναπαυτική σεζλόνγκ. Η γυμναστική δίπλα στο κύμα θα σας επιτρέψει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο από ό,τι αν εκτελούσατε το ίδιο workout στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Strength Conditioning and Resistance, η προπόνηση στην άμμο κάνει καλό στην καρδιά, χωρίς να προκαλεί τραυματισμό των μυών ή φλεγμονή, όπως συμβαίνει ορισμένες φορές με την άσκηση στο γρασίδι.

Είναι λογικό: Στην αμμουδιά τα πόδια βυθίζονται. Το σώμα καταβάλλει διαρκώς μεγαλύτερη προσπάθεια -λόγω αντίστασης- για να εκτελέσει τις ίδιες κινήσεις που θα έκανε και σε σταθερό έδαφος. Μπορεί λοιπόν έτσι να κοπιάζετε περισσότερο, ωστόσο κερδίζετε χρόνο, αφού τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας γίνονται αμέσως ορατά. Ένα ακόμη θετικό είναι πως η άμμος απορροφά τους κραδασμούς κι έτσι δεν καταπονούνται τα οστά ούτε οι μύες σας. Διάσημοι trainers υποστηρίζουν ότι μπορείτε να εκτελέσετε ασκήσεις σχεδόν όλων των ειδών στην παραλία: γιόγκα, πιλάτες, αερόμπικ ή και ήπιο τρέξιμο.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε, καλό είναι να πάρετε τα μέτρα σας και να έχετε κατά νου ορισμένα πράγματα που θα κάνουν την προπόνησή σας πιο ασφαλή:

Παπούτσια: Όσο απελευθερωτική και αν είναι η αίσθηση που δημιουργείται όταν τα άκρα σας βυθίζονται στην άμμο, καλό είναι να μην εκτελέσετε το workout ξυπόλυτες. Ποντάρετε λοιπόν σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά, που θα κρατούν σταθερά τα πόδια σας και θα προστατεύουν τα πέλματα από τυχόν αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες, γυαλιά κ.λπ.).

Βαζελίνη: Αλείψτε τα πόδια σας με λίγη ποσότητα, ακόμη και αν φοράτε κάλτσες. Έτσι θα αποφύγετε την έντονη τριβή, η οποία ευθύνεται συχνά για τις ενοχλητικές φουσκάλες.

Αντιηλιακό: Απλώστε το 30′ τουλάχιστον προτού ξεκινήσετε το workout και φροντίστε να το ανανεώνετε τακτικά, καθώς με την εκτέλεση των ασκήσεων σίγουρα θα ιδρώσετε αρκετά.

Αποθεραπεία: Μια βουτιά στη θάλασσα έπειτα από την προπόνηση, είναι ό,τι πρέπει, αφού χαλαρώνει τους μυς και συμβάλλει στην αποκατάστασή τους.

Φωτό: @travel_kits_and_tips

 

Πηγή