Spaghetti με γιαούρτι: Η πιο ελαφριά καλοκαιρινή μακαρονάδα

12
spaghetti-giaourti
Νόστιμη, super-healthy και πλούσια σε πρωτεΐνη είναι μόνη συνταγή spaghetti που θα θέλετε να μαγειρέψετε τους επόμενους μήνες

Το γιαούρτι είναι μία από τις πιο ευεργετικές τροφές και πολύτιμο συστατικό της ελληνικής κουζίνας. To παραδοσιακό γιαούρτι βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου του γάλακτος ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Ακόμη και οι λάτρεις του ευ ζην, πολλές φορές, υποτιμούν τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητές του, και συχνά δεν γνωρίζουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Στην πραγματικότητα είναι το πιο διάσημο ελληνικό superfood. Αν και έχουμε συνηθίσει να το προσθέτουμε σε smoothies ή γλυκά, δεν το επιλέγουμε συχνά σε συνταγές μαγειρικής. Σας προτείνουμε μία ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή συνταγή πάστας με σάλτσα από γιαούρτι που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Απολάυστε την χωρίς τύψεις.

Συστατικά (για 4 άτομα) 
• Χοντρό αλάτι για το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών
• 450 γραμμάρια σπαγγέτι της επιλογής σας
• 450 γραμμάρια γιαουρτιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 3 κουτ. κουταλιές ελαιόλαδο
• 35 g κουκουνάρια
• 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
• 3 σκελίδες σκόρδο διέρχεται μέσω ενός πρέσα σκόρδου
• Φρεσκος βασιλικός, παρμεζάνα και τριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Παρασκευή
Γεμίστε μία κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χονρό αλάτι. Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Παράλληλα, σε ένα αρκέτα μεγάλο μπολ , χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα πολύ μικρό τηγάνι και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε την πιπεριά και το κουκουνάρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά. Μεταφέρετέ τα χρησιμοποιώντας σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη. Βάλτε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να αφήσει το άρωμα του, αλλά προτού αλλάξει το χρώμα του. Το σκόρδο καίγεται πολύ εύκολα, οπότε μόλις αρχίσει να απελευθερώνει το άρωμα του, αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μείγμα με το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά. Η σάλτσα πρέπει να είναι αλμυρή: δοκιμάστε σε αυτό το στάδιο και προσαρμόστε, εάν είναι απαραίτητο. Όταν  τα ζυμαρικά είναι έτοιμα,  στραγγίζετε, διατηρώντας λίγο νερό μαγειρέματος. Ρίξτε 60 ml νερού μαγειρέματος στο γιαούρτι, χτυπήστε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο ακόμη νερό μαγειρέματος και ανακατέψτε ελαφρά. Μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος και στη συνέχεια προσθέστε τα σοταριμένα κουκουνάρια, τις πιπεριές και τον φρέσκο βασιλικό. Αν το επιθυμείτε γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο βασιλικό και τριμμένο πιπέρι.  Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here