Σε τι είναι πιθανότερο να εθιστείς, ανάλογα με το ζώδιό σου!

507
Σε τι είναι πιθανότερο να εθιστείς, ανάλογα με το ζώδιό σου

Παρόλο που οι εθιστικές ουσίες και καταστάσεις είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μας, κάθε εθισμός είναι το σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Μέσα από τον εθισμό, άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να πετύχουν υψηλότερη προσοχή, άλλοι μεγαλύτερη απομόνωση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελπίζουν σε «μαγική» λύση των προβλημάτων τους.

Μπορούμε όμως να πούμε, πως το κάθε ζώδιο κινδυνεύει κι από διαφορετικό «δαίμονα» αναλόγως με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που του προσδίδει ο αστρολογικός χάρτης; Απ’ οτι φαίνεται ναι, υπάρχει σύνδεση.

Παρόλο που παρατηρούνται εξαιρέσεις στον κανόνα (πάντα συμβαίνει αυτό), συγκεντρώσαμε μια λίστα με τους εθισμούς που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το κάθε ζώδιο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν:

Κριός: Κοκαΐνη

Αν ρωτήσεις έναν Κριό, τι είναι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο στη ζωή του, θα απαντήσει ότι όλα κινούνται υπερβολικά αργά. Είναι τα μωράκια του ζωδιακού κι αυτό σημαίνει ότι η προσωπικότητά τους είναι μία μείξη υπερβολικής αυτοπεποίθησης από τη μία και συναισθηματικής εξάρτησης από άλλους από την άλλη. Η κοκαΐνη είναι αυτή που θα του δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να πάει πιο μπροστά από όλους.

Ταύρος: Φαγητό ή Χόρτο (ή και τα δύο)

Ο Ταύρος διαθέτει άπλετη υπομονή κι αφοσίωση. Εκτιμά επίσης κάθε τι που συνδέεται με τις αισθήσεις του – γεύση, ακοή, αφή κλπ. Η έκσταση θα ήταν το καταλληλότερο ναρκωτικό για έναν Ταύρο, αλλά επειδή είναι πολύ τεμπέλης ώστε να μπει στην διαδικασία εύρεσής της, προτιμά να εθιστεί στο φαγητό γιατί η πρόσβαση σε αυτό είναι πάντα γρήγορη και εύκολη.

Δίδυμος: Κοινωνικά Δίκτυα

Οι Δίδυμοι δεν μπορούν να καταπιέζονται. Θέλουν να εκφράζουν τη γνώμη τους ανά πάσα στιγμή και να χτίζουν το όνομα και τη φήμη τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Το Facebook γι’ αυτούς μπορεί να αποδειχτεί πιο εθιστικό κι από το αλκοόλ. Το καλό είναι ότι η ενασχόλησή τους με τα social media, δεν τους απομακρύνει από το να ασχοληθούν και με άλλες φιλότεχνες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα κάτι που απαιτεί συγκέντρωση (βλ. διάβασμα).

Καρκίνος: Ηρωίνη

Από τις πιο ευαίσθητες ψυχές του ζωδιακού, σαν ζώδιο του νερού, όταν ένας Καρκίνος βρεθεί σε στενοχώρια, θα γίνει απόκοσμος. Το αγαπημένο μέρος του για να ξεφύγει από όλα όσα τον στενοχωρούν είναι το σπίτι του. Από όσο μπορώ να καταλάβω, η ηρωίνη σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι ανήμπορος σαν ένα μωρό, επομένως στην περίπτωση ενός Καρκίνου, θα ήταν η ιδανική επιλογή για την φυγή του από την πραγματικότητα.

Λέων: Ψώνια

Πρόκειται για ένα ζώδιο φουλ υλιστικό που η ματαιοδοξία είναι από τα Νο.1 χαρακτηριστικά του. Δώσε του μία πιστωτική κι άσε τον στην αγορά και κάνε τον σταυρό σου. Τον ελκύει η έπαρση και η υπερβολή, εξ’ ού και η ασύστολη σπατάλη χρημάτων.

Παρθένος: Ανιδιοτέλεια

Ενώ εξαρχής πρόκειται για μία θετικά επιφορτισμένη έννοια, όταν γίνεται κόλλημα και σκοπός ζωής μετατρέπεται σε κάτι το κακό. Ο Παρθένος έχει ένα φυσικό ταλέντο στο να βοηθάει τους άλλους, αλλά όταν φτάνει στο σημείο να κάνει πέρα ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, ο εθισμός καραδοκεί.

Ζυγός: Αγάπη

Πρόκειται για το ζώδιο της δικαιοσύνης και ισορροπίας. Για ζώδιο που αντιπροσωπεύει αυτά τα δύο βέβαια, δεν είναι και πολύ ζυγισμένες οι ζωές των Ζυγών. Προσπαθούν να εκλαμβάνουν τα πάντα εκ πρώτης ως δίκαια κι όταν αυτό δεν συμβαίνει κι απογοητεύονται, προσπαθούν να αναζητήσουν την συμπαράσταση των γύρω τους μέσα από τα δάκρυά τους.

Σκορπιός: Σεξ/Πορνό

Αλίμονο κι αν δεν ήταν ο Σκορπιός το ζώδιο με εθισμό στο σεξ! Όχι απλά του αρέσει λόγω της ηδονοβλεπτικής φύσης του, αλλά ακόμη δεν μπορεί να του αντισταθεί και να βάλει όρια. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός ζωδίου που ξέρει τι θέλει αλλά και τι φοβάται περισσότερο ταυτόχρονα.

Τοξότης: Τζόγος / Τυχερά Παιχνίδια

Με την αισιοδοξία να κυριαρχεί σε κάθε στάση και σκέψη τους, δεν διστάζουν να επιδοθούν στα τυχερά παιχνίδια για να αναζητήσιυν γνώση, επιτυχία και κοινωνική συναναστροφή.

Αιγόκερως: Χάπια / Διατροφικές Διαταραχές

Δίνοντας μεγάλη σημασία στο κοινωνικό τους στάτους, οι Αιγόκεροι θα επιλέξουν να εθιστούν σε κάτι που κρύβεται εύκολα ή τουλάχιστον είναι αποδεκτό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Προστατεύουν την φήμη τους και δουλεύουν σκληρά για να παραμείνουν στην κορυφή της ιεραρχίας. Τα χάπια που μπορεί να έχει στην κατοχή του κανείς, εύκολα στις μέρες μας μέσω ιατρικής συνταγής, είναι από τις πιο πιθανές αμαρτίες ενός Αιγόκερου.

Υδροχόος: Βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι η καταλληλότερη δραστηριότητα για έναν Υδροχόο που θέλει να εξωτερικοποιήσει τα συναισθήματά του διαμέσου της φαντασίας και της αδρεναλίνης. Οτιδήποτε γενικότερα που δεν περιλαμβάνει την άμεση επαφή με τον έξω κόσμο, είναι ιδανικός τόπος έκφρασης για έναν Υδροχόο.

Ιχθύς: Αλκοόλ

Είναι ίσως το πιο ευαίσθητο και συμπονετικό ζώδιο που υπάρχει. Οι Ιχθείς παίρνουν τις αποφάσεις τους με βάση τα συναισθήματά τους. Σχετικά με το αλκοόλ, όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν. Θεωρούν τον κόσμο που ζουν εξουθενωτικό, με αποτέλεσμα να ελκύουν προσωπικότητες που είναι σαν μαύρες τρύπες. Αναζητούν ένα μέρος να κρυφτούν, κάτι σαν ένα καταφύγιο για να μείνουν μακριά από όλους και όλα.

 

Πηγή