Σαν να βρίσκεσαι σε πλατεία χωριού: Ένα από τα καλύτερα μέρη για να πιεις… μερακλίδικο ελληνικό καφέ στην Αθήνα!

497
Σαν να βρίσκεσαι σε πλατεία χωριού: Ένα από τα καλύτερα μέρη για να πιεις... μερακλίδικο ελληνικό καφέ στην Αθήνα!

Όταν ακούτε τη λέξη «καφενείο», παραδοσιακό και μη, τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό;

Μερακλίδικος καφές, μαρμάρινα τραπεζάκια, ο ήχος από τις ζαριές στο τάβλι και χαλαρή ατμόσφαιρα που εμπνέει συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων. Κι αν μέχρι πρότινος η πλειοψηφία των Αθηναίων θεωρούσε πως οι παραπάνω εικόνες συναντώνται μόνο στις πλατείες των χωριών κάτω από έναν πλάτανο ή πως απευθύνονται μόνο σε συνταξιούχους θαμώνες, πλέον διαπιστώνουμε ότι σιγά-σιγά αναθεωρεί καθώς και η Αθήνα έχει τέτοια μέρη. Ένα από αυτά είναι και το Παραδοσιακό καφενείο Κυδαθηναίων στην Πλάκα.

Image may contain: people sitting, table and indoor

Image may contain: table and plant

Βρίσκεται… χωμένο στην μικρή πλατεία απέναντι από το Σινέ Παρί, βγάζει τραπεζάκια στη σκιά της φυλλωσιάς του και σερβίρει παραδοσιακό καφεδάκι σε μπακιρένιο μπρίκι, πάντα μαζί με λουκούμι! Δεν απουσιάζουν ωστόσο  ουζάκια και τσίπουρα μαζί με ποικιλίες. Το Παραδοσιακό καφενείο Κυδαθηναίων ωστόσο έχει και μια… μυστική αυλή στο πίσω μέρος: Ροζ τοίχοι, σκακιέρα δάπεδο και μια ρετρό μηχανή συνθέτουν το ντεκόρ.

Image may contain: table and indoor

 

«Κρυμμένο» στο μικρό πλατειάκι απέναντι από το Cine Paris, απλώνει τραπεζάκια έξω, κάτω από την σκιερή φυλλωσιά του κισσού, και σερβίρει παραδοσιακό καφεδάκι σε μπακιρένιο μπρίκι –απαρεγκλίτως με λουκούμι– αλλά και ουζάκια και τσίπουρα με τις ανάλογες ποικιλίες. Έχει και μια δεύτερη, ακόμα πιο μυστική αυλίτσα στο πίσω μέρος, με ροζ τοίχους, πάτωμα-σκακιέρα, και μια ρετρό μηχανή στη μέση να κλέβει την παράσταση.

Image may contain: people sitting, plant, table, tree, outdoor and indoor

Info

Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 2, Πλάκα, τηλ.: 210 3232340

Πηγή