Ρώμη: 10 Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη «Αιώνια Πόλη»!

553
Ρώμη: 10 Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη «Αιώνια Πόλη»!

Επειδή έχεις πάει στο Κολοσσαίο και τη Fontanta Di Trevi δε σημαίνει πως γνωρίζεις καλά τη Ρώμη!

Η Αιώνια Πόλη είναι γεμάτη άγνωστους  ιστορικούς θησαυρούς, παρακαταθήκη των Ρωμαϊκών Χρόνων και της Αναγέννησης, αλλά και σύγχρονα «διαμάντια» που αποδεικνύουν πως η πόλη δεν επαναπαύεται!

Εμείς εντοπίσαμε 10 σημεία της Ρώμης, λιγότερο γνωστά, για να πάρεις μια γεύση από το μεγαλείο της, μακριά από τις ορδές των τουριστών.

μακριά από τις ορδές των τουριστών.01Ο λόφος Gianicolo

Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στους «7 λόφους», καθώς είναι εκτός των τειχών της ωστόσο είναι ο 2ος ψηλότερος της Ρώμης και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της πόλης!  Δυτικά του Ποταμού Τίβερη προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα καλύτερα της αιώνιας πόλης. Ακολουθώντας την ανηφόρα θα βρεθείτε στην πολυσύχναστη γειτονιά του Trastevere και θα θαυμάσετε το Βατικανό.
2

Ο ναός του San Clemente

Πάνω από 2.000 χρόνια Ιστορίας αποτυπώνονται σε μια βασιλική του Μεσαίωνα, με αναγεννησιακά «διαμάντια», όπως τα fresco του Μασολίνο.Ο ναός χτίστηκε από πρωτοχριστιανούς τον 4ου αιώνα. Αξίζει αν σημειωθεί πως στο υπόγειο κρύβεται ένας αρχαίος ναός λατρείας του Μίθρα, όπου τα ρωμαϊκά και ελληνιστικά χρόνια διεξάγονταν μυστικιστικές τελετές. Η είσοδος είναι δωρεάν!
4

Η Αππία Οδός

Η «Βασίλισσα των Δρόμων», κατά τους Ρωμαίους, χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ.! Φτιάχτηκε για να καλύπτει  τη διαδρομή από τη Ρώμη ως την Αδριατική, μέχρι το λιμάνι του Brindisi. που συνέδεε τον πυρήνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την Ελλάδα και την Αίγυπτο. με σημείο εκκίνησης την Porta Capena ή την Porta San Sebastian μπορείτε να περιδιαβείτε μαι διαδρομή που περνά από αρχαία λουτρά, αψίδες, ταφικά μνημεία ανάμεσα σε δέντρα, χριστιανικές κατακόμβες και ναούς.

3
Τα λουτρά του Καρακάλλα

Πλησίον της Αππίας Οδού, τα δημόσια λουτρά του 217 μ.Χ., που κατασκευάστηκαν με εντολή του αυτοκράτορα Καρακάλλα, είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες θέρμες της πόλης μετά από αυτές του Διοκλητιανού! Ο βραδινός φωτισμός τις κάνει να δείχνουν ακόμα πιο μεγαλειώδεις!  Πολυτελή μάρμαρα, μεγάλα αγάλματα και πλουμιστά ψηφιδωτά κοσμούσαν τα σημερινά ερείπια που έχουν μείνει να θυμίζουν τις παλιές δόξες που γνώρισε η περιοχή!

5

Stadio dei Marmi

Στο βόρειο προάστιο του Flaminio, ένα μαρμάρινο στάδιο αν κι έχει συνδεθεί με το σκοτεινό παρελθόν του φασιστικού κινήματος της Ιταλίας, ξεχειλίζει πολυτέλεια που το κάνει να ξεχωρίζει. Μάρμαρα από ολόκληρη τη χώρα έφτασαν εδώ το 1930 προκειμένου να κατασκευαστεί ένα έργο που θα άφηνε εποχή, Κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, γύρω στα 60 αγάλματα αθλητών, που μοιάζουν με υπερανθρώπους εκτίθενται δωρεάν εδώ.

6

 

Διαβάστε επίσης:Οι 12 φθηνότεροι προορισμοί, ένας για κάθε μήνα του έτους

 

Πηγή