Πόσο κοστίζει πραγματικά το σπίτι της Μόνικα στα «Φιλαράκια»; (και μην πείτε πως δεν αναρωτηθήκατε ποτέ)

362
Πόσο κοστίζει πραγματικά το σπίτι της Μόνικα στα «Φιλαράκια»; (και μην πείτε πως δεν αναρωτηθήκατε ποτέ)

To «Friends» παιζόταν επί 10 χρόνια. Από το 1994 έως το 2004. Και από τότε, τόσο στην Ελλάδα όσα και άλλες χώρες, την τηλεόραση συνεχίζουν να παίζουν επαναλήψεις. Τα επεισόδια τελειώνουν, φτάνουμε στο φινάλε…κι όμως το επόμενο Σαββατοκύριακο, το μεσημεράκι αν ανοίξουμε την τηλεόραση τα «φιλαράκια» μας θα είναι και πάλι εκεί. Και θα δείχνουν όπως ήταν πριν από 22 χρόνια.

friends monica house tv series

Ε, δεν μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να μην αναρωτηθήκατε μεταξύ άλλων (όπως «μα πότε επιτέλους πάνε στη δουλειά τους;»), πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σπίτι σαν αυτό της Monica; Γιατί ok, μπορεί να μην μοιάζει με πολλά από τα σπίτι που έχουμε δει σε άλλες σειρές αμερικανικής παραγωγής αλλά όπως και να χει, δεν το λες και φτωχόσπιτο. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια από τις καλές «γειτονιές» της Νέας Υόρκης.

Πριν αρχίσετε λοιπόν να υποθέτετε πως «εντάξει δεν μπορεί να είναι και τόσο ακριβό»…κάντε μια παύση και δείτε τα στοιχεία που ακολουθούν και βασίζονται σε δεδομένα από την ιστοσελίδα  Which? Mortgage Advisers. που διαθέτει για τους ενδιαφερόμενους και την κατηγορία
«fictional houses» που ουσιαστικά απαντά στο πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σπίτι με τα «x» χαρακτηριστικά.

friends monica house tv series

Όπως μπορείτε να δείτε η τιμή για ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια στο Greenwich Village  και με βεράντα με θέα το Μανχάταν θα κόστιζε… 4.000.000 δολάρια.

Και αν το θέλετε και σε ευρώ, μιλάμε για 3.573.600 ευρώ.

friends

Για να το αποκτήσετε θα χρειαζόταν να καταβάλετε μια προκαταβολή ύψους 400.000 δολάρια (357.360 ευρώευρώ). Σε όλα αυτά φυσικά δεν υπολογίζουμε κόστη που σχετίζονται με την επίπλωση.

via GIPHY

Για να μην «πέσουμε» όμως, το διαμέρισμα της Monica θα ήταν ένα άπιαστο όνειρο και για πολλούς εργαζόμενους στο Μανχάταν όπου ο βασικός μισθός είναι 78.000 δολάρια κατ’ έτος, που σημαίνει πως μόνο η προκαταβολή απαιτεί μισθούς άνω των πέντε ετών. Για όλο το ποσό, καλύτερα να μην κάνουμε τις διαιρέσεις….

Διαβάστε περισσότερα: 22 καθημερινά πράγματα που δεν ξέραμε ότι είχαν έναν συγκεκριμένο σκοπό

 

Πηγή: huffingtonpost