Πόση άσκηση είναι ιδανική για να αφιερώνεις την ημέρα;

392
Πόση άσκηση είναι ιδανική για να αφιερώνεις την ημέρα;

Μπορεί να μην περνάς ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο -για την ακρίβεια σχεδόν καθόλου- αλλά τα οφέλη της γυμναστικής είναι άπειρα και πρέπει να τα χαρίσεις στον εαυτό σου. Τα πιο σημαντικά είναι η καταπολέμηση του άγχους, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η μείωση/διατήρηση του σωματικού βάρους. Αν η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη με stress και με νεύρα, τότε δεν έχεις λόγο να το καθυστερείς.

Πόσο χρόνο όμως πρέπει να διαθέσουμε την ημέρα;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να ακολουθείς ένα καθημερινό πρόγραμμα των 30 λεπτών και μέτριας έντασης προκειμένου να αποκτήσεις τα παραπάνω οφέλη. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι δεν είναι αναγκαίο να λουστείς με ιδρώτα ή να λαχανιάσεις για να γυμνάσεις το σώμα σου.

Γενικά ο χρόνος άσκησης δεν είναι συγκεκριμένος. Σύμφωνα με μελέτη του American Journal of Hypertension, 90 λεπτά την εβδομάδα είναι αποτελεσματικά για την αρτηριακή πίεση του αίματος.

Για να καταλήξουμε όμως κάπου, είναι σημαντικό να αφιερώνεις τον χρόνο που επιθυμείς σε κάποια άσκηση, αρκεί να βρεις την κατάλληλη για εσένα και εκείνη που θα σου αποβάλλει το άγχος της ημέρας.

 

Διαβάστε επίσης: 30 Μαθήματα Yoga διάρκειας περίπου μισής ώρας από το σπίτι σου!!

 

Πηγή