Πώς θα καταλάβω αν έχουμε χημεία; Η επιστήμη απαντά

323
relationship

6 σημάδια επιβεβαιώνουν πως η σεξουαλική χημεία σας είναι αληθινή.

Σου έχει συμβεί να βγεις ραντεβού με κάποιον και να νιώσεις μία «σπίθα», σα να υπάρχει μια ιδαίτερη ενέργεια στην ατμόσφαιρα; Λοιπόν, υπάρχουν σημάδια που μπορείς να αναζητήσεις, ώστε να διαπιστώσεις αν αυτό που ένιωσες είναι αμοιβαίο.

Υπάρχουν δύο τύποι ερωτικής διέγερσης σύμφωνα με τη Nicole Prause, Ph.D., ψυχοφυσιολόγο και νευροεπιστήμονα: η θετική, κατά την οποία και οι δύο νιώθουν αυτή τη «σπίθα» και τον πόθο για το άλλο άτομο και η αρνητική, όταν δηλαδή είμαστε «θυμωμένοι, στενοχωρημένοι ή αγχωμένοι», σκεπτόμενοι την πιθανότητα να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή με κάποιον.

Μιας που εστιάζουμε στη θετική σεξουαλική διέργεση και στην αρχή μιας γνωριμίας, σίγουρα υπάρχει μια αβεβαιότητα για το αν βρίσκεστε και οι δύο στην ίδια «σελίδα» ερωτικής έλξης. Τα καλά νέα είναι πως με μερικές μικρές συμβουλές μπορείς να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια που επιβεβαιώνουν πως η σεξουαλική έλξη είναι αμοιβαία.

Το eye contact δεν σταματά

Όταν θέλεις πολύ τον άλλον, συνήθως, δε μπορείς να σταματήσεις να τον κοιτάς και δεν αισθάνεσαι πως «χρειάζεται» να στρέψεις καν το βλέμμα σου αλλού όταν σε κοιτάει και εκείνος (ούτε το θέλεις).

Υπάρχει διακριτικό άγγιγμα

Ένα άγγιγμα στο γόνατο ή στο χέρι… καταλαβαίνεις τι εννοούμε. Μπορεί να μην περνάει το χέρι του στους ώμους σου ή να κρατιέστε χέρι χέρι, αλλά για ένα δευτερόλεπτο μπορείς να φανταστείς τι θα συνέβαινε αν το άγγιγμα διαρκούσε λίγο περισσότερο. Προσωπικός χώρος; Ποιος τον χρειάζεται;

Είναι σα να βρίσκεστε μόνοι σας μέσα σε ένα χώρο

Σίγουρα είναι ευκολότερο να νιώσεις τη ξεχωριστή ενέργεια όταν είστε εντελώς μόνοι. Αλλά, όταν βρίσκεστε σε έναν δημόσιο χώρο και αισθάνεσαι αυτή την ακαταμάχητη έλξη γι’αυτό τον άνθρωπο, τότε θα ξέρεις…

Η αγκαλιά σας διαρκεί λίγο περισσότερο

Υπάρχουν, συνήθως, κοινωνικές νόρμες για το πόσο διάρκεια μπορεί να έχει η αγκαλιά σου με κάποιον (το φίλο σου τον αγκαλιάζεις για κάμποσα δευτερόλεπτα, το σύντροφο μιας φίλης σου λιγότερα δευτερόλεπτα κ.λπ.). Όπότε, όταν αγκαλιάζεστε και κανείς δε λέει να… φύγει, οι πιθανότητες λένε πως η σεξουαλική έλξη βρίσκεται εκεί. Κι αν σε σφίγγει λίγο περισσότερο; Μέτρησέ το ως bonus.

Κάνεις πολλές ώρες να ετοιμαστείς για να βρεθείτε

Δεν εννοούμε πως δοκιμάσεις 10 διαφορετικά outfits πριν αποφασίσεις, αλλά και μόνο το ότι σκέφτεσαι περισσότερη ώρα το τι θα φορέσεις, πώς θα είναι τα μαλλιά σου κ.ο.κ. είναι ένα σημάδι πως θέλεις να εντυπωσιάσεις τον άλλο. Όχι δεν είναι κακό. Κι αν κάνει κι εκείνος το ίδιο για εσένα τότε… bingo!

Οι φωνές σας αλλάζουν

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο: Η σεξουαλική ένταση ανεβάζει τους τόνους της γυναικείας φωνής και χαμηλώνει τη φωνή των ανδρών. Δες πώς μιλά στους άλλους ανθρώπους (φίλους, οικογένεια) και έπειτα σύγκρινέ το με τις δικές σας συνομιλίες. Το καλύτερο είναι πως αυτό δεν είναι κάτι που ο άλλος μπορεί να κρύψει.