Πώς να χαμηλώσεις τους τόνους σε μια διαφωνία με μια απλή φράση

422
Πώς να χαμηλώσεις τους τόνους σε μια διαφωνία με μια απλή φράση

Δοκίμασέ την!

Οι διαφωνίες με τα αγαπημένα σου (…και με τα όχι τόσο αγαπημένα σου) πρόσωπα, είναι αναμφίβολα μέρος της καθημερινότητάς σου. Άλλωστε, κάθε υγιής σχέση περιλαμβάνει στιγμές έντασης και αρνητικών συναισθημάτων– με την ειδοποιό διαφορά να βρίσκεται στον τρόπο που τα διαχειρίζεσαι εσύ και ο συνομιλητής σου.

Την επόμενη φορά που οι τόνοι θα ανέβουν στη συζήτηση, δοκίμασε την εξής απλή τακτική. Άκουσε προσεκτικά το πρόβλημα που εκφράζει ο συνομιλητής σου και ξεκίνα την απάντησή σου με τη φράση “Ακούω αυτό που λες, ότι …” και επανέλαβε το πρόβλημα όπως ακριβώς το έχουν εκφράσει. Για παράδειγμα, “Ακούω αυτό που λες, ότι σε ενοχλεί όταν δεν είμαι στην ώρα μου”. 

Αυτή η απλή φράση, δίνει την πιο αποτελεσματική απάντηση στην ανησυχία που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που εμπλέκονται σε ένα καβγά- νιώθουν ότι ο συνομιλητής τους δεν τους ακούει και δεν τους καταλαβαίνει. 

Την επόμενη φορά, δοκίμασέ το. Είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι θα δουλέψει, αν όχι για να λήξει η συζήτηση, τουλάχιστον για να χαμηλώσουν οι τόνοι.

 

Πηγή