Πώς να συνδυάζεις σωστά τα έντονα χρώματα στα ρούχα σου

230

Οι βασικοί κανόνες για να κάνεις τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Το χρώμα είναι ανέκαθεν ένα από τα βασικά στοιχεία μιας stylish εμφάνισης και ο πιο ευχάριστος και εύκολος τρόπος να παίξεις με το καθημερινό σου look. Ωστόσο, μια ματιά στη ντουλάπα σου θα σε πείσει ότι πολλές από εμάς περιοριζόμαστε να φοράμε μόνο τρία – τέσσερα χρώματα (κυρίως, μαύρο, γκρι, λευκό, μπλε και γήινες αποχρώσεις), που δεν είναι καν τα αγαπημένα μας. Ίσως γιατί φοβόμαστε να εντάξουμε τα έντονα χρώματα στις εμφανίσεις μας επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε. Έτσι, καταλήγουμε τα outfit μας να είναι τελικά υπερβολικά προβλέψιμα ή ακόμα και βαρετά. Η λύση δεν είναι να αποφεύγουμε αυτό που θα μας δώσει χαρά και στυλ αλλά να μάθουμε πώς μπορεί να γίνει σωστά.

Tip: Ένα σημαντικό “αξεσουάρ” που θα σε βοηθήσει να κάνεις τους πιο σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς είναι ο χρωματικός κύκλος, όπως ο λεγόμενος “κύκλος του Itten”:

Κανόνας 1: Ένα χρώμα σε διαφορετικούς τόνους

Ξεκινάμε από  την πιο απλή και ασφαλή λύση, που συχνά αναφέρεται και ως ton sur ton. Είναι η ιδανική επιλογή όταν δεν ξέρεις πώς να βάλεις ένα δεύτερο χρώμα στο look σου αλλά και όταν θέλεις η εμφάνισή σου να είναι εκλεπτυσμένη και διακριτική. Για να το πετύχεις, απλά επιλέγεις ένα χρώμα και φροντίζεις όλα τα κομμάτια στο look σου να είναι στις αποχρώσεις του.

Κανόνας 2: Συγγενικά χρώματα

Συγγενικά είναι τα χρώματα που βρίσκονται δίπλα δίπλα στον χρωματικό κύκλο, όπως για παράδειγμα, το μπλε και το πράσινο, το ροζ και το πορτοκαλί ή το κίτρινο και το πράσινο. Ακριβώς επειδή ενστικτωδώς, το μάτι εκλαμβάνει αυτά τα χρώματα ως παρόμοια, ένα σύνολο που παίζει μόνο με αυτές τις ασφαλείς επιλογές είναι βέβαιο ότι δείχνει αρμονικό.

Κανόνας 3: Συμπληρωματικά χρώματα

Είναι οι συνδυασμοί που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και όταν φορεθούν σωστά αναβαθμίζουν μια απλή εμφάνιση σε κάτι που γίνεται αντικείμενο θαυμασμού. Τα συμπληρωματικά χρώματα βρίσκονται στα αντίθετα άκρα του κύκλου. Μερικά παραδείγματα που κάνουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς είναι το μπλε με το κίτρινο, το πράσινο με το κόκκινο, το μοβ με το πράσινο, και οι αποχρώσεις τους (π.χ. πετρόλ με πορτοκαλί). Οι συνδυασμοί αυτοί είναι κατά κανόνα έντονοι, όμως εάν θέλεις να ρίξεις τους τόνους, η λύση είναι να φορέσεις το ένα από τα δύο σε μια από τις αποχρώσεις του. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φορέσεις κόκκινο με πράσινο, αλλά χωρίς να μοιάζεις με χριστουγεννιάτικο στολίδι, δοκίμασε να βάλεις έντονο κόκκινο με βεραμάν, λαδί ή χακί.

Extra tip: Υπάρχει πάντα η εξαιρετικά ασφαλής επιλογή να επιλέξεις μόνο ένα έντονο χρώμα και να το προσθέσεις σε ένα look που αποτελείται από κομμάτια σε μαύρο, λευκό ή ουδέτερους τόνους.

 

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ