Πώς να διαλέξεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου

217

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις γυαλιά ηλίου ώστε να επιλέξεις εκείνα που σε κολακεύουν περισσότερο.

Θέλεις να πάρεις ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιά ηλίου; Εκ πρώτης όψεως, ακούγεται σαν μια απλή υπόθεση. Όποια όμως έχει σταθεί με τις ώρες μπροστά σε έναν καθρέφτη δοκιμάζοντας δεκάδες ζευγάρια, κάνοντας γκριμάτσες και μη μπορώντας να αποφασίσει ποιo τελικά της πάει περισσότερο, ξέρει ότι δεν είναι τόσο εύκολη!

Τα σωστά γυαλιά είναι αυτά που όχι μόνο ταιριάζουν στο στυλ σου αλλά και δείχνουν απολύτως αρμονικά πάνω στο πρόσωπό σου, ενώ κάνουν τις γραμμές και τις αναλογίες του να φαίνονται πιο συμμετρικές.

Για το λόγο αυτό, το βασικό κριτήριο επιλογής ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου (θα έπρεπε να) είναι το σχήμα του προσώπου. Βάσει αυτού θα μπορέσεις να εντοπίσεις το ακριβές μέγεθος, σχήμα και πάχος του σκελετού των γυαλιών που θα είναι απλώς τέλεια για σένα!

Ακολούθησε αυτά τα tips και να είσαι σίγουρη ότι φέτος θα διαλέξεις τα γυαλιά ηλίου που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Εάν έχεις οβάλ πρόσωπο

Οι ισορροπημένες αναλογίες και η συμμετρίαείναι τα βασικά χαρακτηριστικά του οβάλ προσώπου που θεωρείται το πιο αρμονικό σχήμα. Δεν υπάρχουν στην περίμετρο σημεία που προεξέχουν ή αντίθετα υποχωρούν από το περίγραμμά του και τόσο οι καμπύλες όσο και οι γωνίες είναι αρμονικές, χωρίς εντάσεις.


Anne Hathaway

Εάν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορείς να διαλέξεις σχεδόν όποιο ζευγάρι γυαλιά ηλίου σου αρέσει, αφού σου ταιριάζουν όλα τα σχέδια. Το μόνο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το μέγεθος των χαρακτηριστικώνσου. Έτσι, εάν τα χείλη, η μύτη ή τα μάτια σου είναι μεγάλα και έντονα, προτίμησε ένα ζευγάρι με μεγάλο, καμπυλωτό σκελετό. Αντίθετα, εάν είναι μικρά, προτίμησε γυαλιά σε κλασική γραμμή με μικρό πλαίσιο.

Saint Laurent

Chloé

 

Εάν έχεις μακρύ πρόσωπο

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι σαν ένα “ξεχειλωμένο” οβάλ, με βασικό χαρακτηριστικό ότι η κάθετη διάσταση είναι μεγαλύτερη από την οριζόντια. Επίσης, αντίθετα με το οβάλ όπου οι αποστάσεις ανάμεσα στα χαρακτηριστικά είναι αρμονικές, στο μακρύ πρόσωπο συνήθως υπάρχει ένα τμήμα που είναι πιο μακρύ (π.χ. από το μέτωπο ως τη μύτη ή από τη βάση της μύτης μέχρι την άκρη του πηγουνιού). Για ένα τέτοιο πρόσωπο, τα τέλεια γυαλιά ηλίου είναι αυτό που “μαλακώνουν” την επιμήκη αίσθηση της κάθετης διάστασης και το κάνουν να δείχνει πιο συμμετρικό.


Sarah Jessica Parker

Τα γυαλιά με λεπτό σκελετό και στρογγυλεμένους φακούς ταιριάζουν υπέροχα στο μακρύ πρόσωπο. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις και κάποιο ζευγάρι με τετραγωνισμένους φακούς, αρκεί να μην έχουν αιχμηρές γωνίες αλλά το σχήμα τους να στρογγυλεύει. Αντίθετα, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ φαρδιά που θα ξεχωρίζουν από το περίγραμμα του προσώπου και θα το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο λεπτό και μακρύ.

Gucci

Loewe

 

Εάν έχεις τετράγωνο πρόσωπο

Σε αυτό το σχήμα προσώπου οι γωνίες είναι ιδιαίτερα έντονες και το σαγόνι είναι αρκετά φαρδύ (σχεδόν όσο τα ζυγωματικά και το πηγούνι). Τα ιδανικά γυαλιά είναι αυτά που μαλακώνουν τις γωνίες και επιμηκύνουν την κάθετη γραμμή του προσώπου.

Keira Knightley

Μην μπεις καν στον κόπο να δοκιμάσεις γυαλιά με πολύ αυστηρό γεωμετρικό σχήμα –όποιο κι αν είναι, είτε πρόκειται για γυαλιά στρογγυλά είτε για τετράγωνα ή πολύγωνα. Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις τις ακραίες διαστάσεις, δηλαδή τόσο τα πολύ μικρά όσο και τα πολύ μεγάλα γυαλιά. Προτίμησε ένα ζευγάρι μεσαίου μεγέθους, με στρογγυλεμένες άκρες και σκελετό που είναι μεγαλύτερος στο επάνω μέρος σε σχέση με το κάτω ή ένα με διακοσμητικά στοιχεία που τραβούν την προσοχή στο ψηλότερο σημείο τους. Τέλος, στα τετράγωνα πρόσωπα ταιριάζουν πολύ οι κλασικές γραμμές cat-eye και aviator.

Fendi

Alaïa

 

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Το πρόσωπο αυτό δεν έχει έντονες γωνίες ενώ η κάθετη και η οριζόντια διάσταση είναι σχεδόν ίσες. Επομένως, είναι κάπως κοντό, με απαλό περίγραμμα και συνήθως γεμάτα μάγουλα.

Gigi Hadid

Τα γυαλιά που το κολακεύουν είναι αυτά που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας μεγαλύτερης κάθετης διάστασης και τονίζουν τα χαρακτηριστικά. Απόφυγε τους ογκώδεις σκελετούς και προτίμησε έναν λεπτό –ιδανικά είναι και τα γυαλιά που δεν έχουν πλαίσιο στο κάτω μέρος των φακών. Ένα στοιχείο που πρέπει επίσης να προσέξεις είναι οι φακοί να είναι σχετικά στενοί, δηλαδή το επάνω μέρος τους (αυτό που βρίσκεται κοντά στα φρύδια) να είναι μικρό. Τέλος, τα γυαλιά σε γραμμή ‘50s που είναι ελαφρώς λοξά στο επάνω μέρος, σου ταιριάζουν γιατί αναδεικνύουν την περιοχή των ματιών.Bottega Veneta

Saint Laurent

 

Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ή ανεστραμμένου τριγώνου έχει φαρδύ μέτωπο, λεπτά ζυγωματικά και λεπτό (ίσως και μυτερό) πιγούνι.

Taylor Swift

Του ταιριάζουν τα oversized γυαλιά με σκελετό σε αυστηρό γεωμετρικό σχήμα με ή χωρίς στρογγυλεμένες άκρες.

 

Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Ένα τέτοιο πρόσωπο έχει δυναμική όψη και χαρακτηρίζεται από τα πολύ ψηλά και έντονα ζυγωματικά. Θεωρείται το πιο αρμονικό σχήμα μετά το οβάλ.

Cate Blanchett

Του ταιριάζουν τα τετράγωνα γυαλιά ηλίου με στρογγυλεμένες γωνίες που είναι πιο φαρδιά στο επάνω μέρος. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι ένα ζευγάρι με δίχρωμο σκελετό, που τραβάει το βλέμμα στο επάνω μέρος επειδή το χρώμα του είναι πιο έντονο από αυτό του υπόλοιπου σκελετού.

Celine

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ