Πώς μπορείς να βοηθήσεις το λαό του Λιβάνου μετά την έκρηξη στη Βηρυτό

333
Lebanon

Τρεις οργανώσεις που μπορείς να στηρίξεις για να προσφέρεις βοήθεια στο λαό του Λιβάνου.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου, μια τεράστιας έντασης έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην κεντρική Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από η έκρηξη στοίχισε τη ζωή 100 ατόμων ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 5.000 και άλλοι 300.000 άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, ενώ οι έρευνες για θύματα, τραυματίες και εγκλωβισμένους συνεχίζονται. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αξιωματούχοι του Λιβάνου αποδίδουν τα αίτια της έκρηξης στους χιλιάδες τόνους νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού.

“Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου, George Kettani, στο δίκτυο ειδήσεων Al Mayadeen. “Υπάρχουν παντού θύματα και τραυματίες”. Καθώς η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται και τα νοσοκομεία κατακλύζονται από τους τραυματίες, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να συμβάλουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τον Λιβανέζικο λαό.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τους κατοίκους της χώρας που δοκιμάζονται από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση μπορείς να κάνεις δωρεά σε κάποια από τις ακόλουθες οργανώσεις:

Ερυθρός Σταυρός Λιβάνου

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου είναι η μεγαλύτερη εθνική ανθρωπιστική οργάνωση στη χώρα, και ο κύριος πάροχος υπηρεσιών ασθενοφόρων στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, έχουν αναλάβει επιπλέον το στήσιμο σταθμών πρώτων βοηθειών και προσωρινό καταλυμάτων στη Βηρυτό για να βοηθήσουν τα θύματα.

Τράπεζα τροφίμων Λιβάνου

Με στόχο την εξάλειψη της πείνας στην περιοχή, Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου είχε πριν λίγους μήνες υποστηριχθεί και από το ζεύγος George και Amal Clooney, που είχαν προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τη χώρα, η οργάνωση εργάζεται για να εξασφαλίσει τροφή για όλους.

 

Beit el Baraka

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2018 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Στόχος της ΜΚΟ είναι να “διασφαλίσει αίσθημα αξιοπρέπειας στις οικογένειες του Λιβάνου που έχουν στερηθεί τις βασικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους”, όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο Instagram. Αυτή τη στιγμή, δέχεται δωρεές και εργάζεται στον τόπο της καταστροφής  για να διορθώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια από την έκρηξη της Βηρυτού.