Ποιος είπε ότι αν μένεις στο σπίτι με τα παιδιά σου, δεν είσαι φεμινίστρια;

403
Ποιος είπε ότι αν μένεις στο σπίτι με τα παιδιά σου, δεν είσαι φεμινίστρια;

Μια blogger από την Αυστραλία έχει να κάνει μια πολύ σημαντική δήλωση για τη σχέση μητρότητας και φεμινισμού.

Όταν μια γυναίκα μένει σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της και ο άντρας της πάει στη δουλειά και είναι “εκείνος που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι”, οι πιο “προχωρημένες”, ανεξάρτητες και προοδευτικές εκπρόσωποι του φύλου μας, την αποκαλούν “γυναικούλα”, ή λένε ότι δεν προσπαθεί αρκετά για την ισότητα μεταξύ των φύλων και στέκεται ενάντια στον φεμινισμό.

 

Η συγγραφέας και blogger από την Αυστραλία, που ακούει στο όνομα Constance Hall όμως, έχει αντίθετη άποψη – και καλά κάνει. Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν, αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι απλά βλακώδεις. Η ίδια έχει ακούσει πολλά τρελά πράγματα στη ζωή της, όπως να της ζητούν εξωφρενικές και χρονοβόρες χάρες επειδή απλά “δε δουλεύει”, αλλά το να πει κάποιος ότι μια μητέρα που μένει σπίτι με τα παιδιά της δεν είναι φεμινίστρια, έχει ξεπεράσει τα όρια για εκείνη.

Οι μαμάδες που δεν εργάζονται επί πληρωμή μπορούν φυσικά να είναι φεμινίστριες. Το να ασκείς το δικαίωμά σου να μεγαλώσεις την οικογένειά σου με τον τρόπο που εσύ θεωρείς καλύτερο για σένα, είναι κάτι που σίγουρα θα έκανε μια φεμινίστρια.

“Η ισότητα μπορεί να υπάρχει σε ένα σπίτι, όπου ο ένας γονιός δεν εργάζεται και τουλάχιστον εγώ έπρεπε να παλέψω για να το καταφέρω αυτό, οπότε δε θα αφήσω κανέναν να πει ότι δεν είναι αληθινό”.

 

Στη συνέχεια μας υπενθυμίζει ότι το να μένεις στο σπίτι είναι επίσης μια πολύ δύσκολη δουλειά, που διαρκεί 24 και όχι 8 ώρες, και η εικόνα της νοικοκυράς των 50’s που βάζει τα παιδιά για ύπνο και περιμένει τον σύζυγο – ήρωα να επιστρέψει, είναι πολύ ξεπερασμένη. “Οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι δουλεύουν πολύ και σκληρά”, λέει η Constance.

Eίτε η απόφασή της να μείνει σπίτι βασίστηκε στο πρόβλημα κάποιου παιδιού, ήταν μια απόφαση για τα οικονομικά ή απλά το επέλεξε γιατί το προτιμά… μπορεί ακόμα κι έτσι να έιναι φεμινίστρια.

Διαβάστε περισσότερα: Mία γενιά από ηλίθιους; – Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

 

Πηγή: thetag