Ποια είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας σε έναν άντρα;

316
couplekissing
Και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το βαθμό που είχε στα μαθηματικά!
Και σίγουρα θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία αλλά και σε μια ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Φαντάζεσαι μια κοινωνία χωρίς κανέναν εθιμοτυπικό κανόνα, όπου ο καθένας θα έλεγε ότι ήθελε ανεξάρτητα από το πόσο αγενές θα ήταν, θα πέταγε το πιρούνι στο σερβιτόρο γιατί άργησε το φαγητό και όλοι θα μιλούσαν με το στόμα μπουκωμένο;

Χωρίς τους κανόνες, η κοινωνία θα έμοιαζε με χάος και οι αγενείς και οι αδιάφοροι θα επιβάλλονταν σε εκείνους που νοιάζονται για τους άλλους. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι η καλή αγωγή και η ευγένεια είναι μόνο τυπικότητες και καθόλου ουσία, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Το να συμπεριφέρεσαι ευγενικά σημαίνει απλώς ότι σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους. Και αυτοί ακριβώς οι καλοί τρόποι είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας!

Οι καλοί τρόποι ξεκινούν από τον εγκέφαλο

Οι άνθρωποι είμαστε εξαιρετικά κοινωνικά πλάσματα και όπου κι αν πάμε τροποποιούμε διακριτικά τη συμπεριφορά μας για να ταιριάζουμε με μια ομάδα. Η αγένεια σηματοδοτεί ότι κάποιος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν την ομάδα, ενεργοποιώντας περιοχές πόνου στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τον Paul J. Zak, ιδρυτή και διευθυντή του Κέντρου Νευροοικονομικών Σπουδών, στο Claremont Graduate University, η αγένεια είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που νιώθουν ότι δεν τους εμπιστεύονται.

Πηγή: elle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ