Πάσχα στο σπίτι: 5 tips για τρυφερό και γευστικό αρνάκι στο φούρνο

257

Με απλά βήματα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο αρνί.

Το φετινό Πάσχα μας βρίσκει όλους στο σπίτι αλλά, όπως προείπαμε, υπάρχουν πασχαλινά έθιμα που δεν επηρεάζει η καραντίνα. Ένα από αυτά είναι και το πασχαλινό τραπέζι. Ακόμα κι αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανάψουμε κάρβουνα για σούβλα, μπορούμε να ψήσουμε το αρνάκι στο φούρνο. Για να είναι σίγουρα επιτυχημένο, το olivemagazine.gr συγκεντρώσαμε 5 tips που πρέπει να ακολουθήσουμε.

1. Σωστή κοπή
Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις αρνίσιο ρολό, τότε πρέπει να ενημερώσεις τον κρεοπώλη σου, για να σου το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει ανάλογα. Για να μπορείς μετά να προσθέσεις τη γέμιση και να το τυλίξεις σε ρολό. Εναλλακτικά, επίλεξε αρνίσιο μπουτάκι με κόκκαλο, που είναι και η πιο κλασική επιλογή για φούρνο.

2. Παράλειψη μαρινάδας
Το αρνίσιο μπουτάκι είναι ένα τρυφερό κομμάτι κρέατος, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μαρινάρισμα. Έτσι δεν χρειάζεται να το προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα. Προτίμησε τα απλά και κλασικά υλικά για αρνάκι όπως σκόρδο, μουστάρδα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αρκούν για να να το κάνουν πεντανόστιμο.

3. Θερμόμετρο κρέατος
Το θερμόμετρο είναι ο ακριβέστερος τρόπος να ελέγξεις το ψήσιμο. Κάθε κρέας έχει διαφορετικές θερμοκρασίες ψησίματος, γι’ αυτό και επάνω στα θερμόμετρα ή στις οδηγίες χρήσεις τους, υπάρχουν ανάλογες ενδείξεις και πληροφορίες. Γενικά πάντως να έχε υπ’ όψιν ότι για ψήσιμο rare η ενδεικτική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος είναι 52οC, για μέτριο ψήσιμο η θερμοκρασία είναι 60-65οC, ενώ για καλοψημένο είναι 75-80οC.

 4. Το κρέας πρέπει να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο
Αφού βγάλεις το κρέας από το φούρνο, ιδανικά θα πρέπει να το αφήσεις σκεπασμένο, να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά, πριν να το σερβίρεις. Έτσι, όταν το κόψεις δεν θα φύγουν όλοι οι ζωμοί του πάνω στην επιφάνεια κοπής και θα μείνει το κρέας πιο ζουμερό.

5. Σωστές μερίδες
Κόψε το κρέας σε κάθετη φορά προς τις μυικές ίνες του, για να είναι μαλακό σε κάθε μπουκιά!

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ