Πανσέληνος του Αυγούστου δωρεάν και ατμοσφαιρικά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

455
Πανσέληνος του Αυγούστου δωρεάν και ατμοσφαιρικά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Μια από τις πιο ξεχωριστές ιδέες για να απολαύσουμε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι όπως και κάθε χρόνο στους υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους που ξενυχτούν ως τα μεσάνυχτα,

όπως ο Κεραμικός ή το Σούνιο (η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 8 το βράδυ ) και τα μουσεία, αρκετά από τα οποία έχουν προγραμματίσει ειδικές εκδηλώσεις στις αυλές τους.

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι εκτάκτως ανοιχτό από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα με συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της ορχήστρας του στις 9 μ.μ., ενώ οι Χειμερινοί Κολυμβητές μας δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Βραυρώνας.

Με Μελωδίες στην Πανσέληνο με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και την Underground Youth Orchestra μας δίνει ραντεβού το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά (21:00 ), ενώ με Νυχτερινές Ιστορίες από τους αρχαιολόγους και συναυλίας της Ηρώς Σαϊα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το πάντα δραστήριο Café του Νομισματικού Μουσείου έχει την Ανδριάνα Μπάμπαλη και το γυναικείο της σχήμα, Quarderinas Quartet (21.00 ), στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου δίνει συναυλία η φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00 ) ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού του Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά ) Γαλατσίου ο Haig Yazdjian μας ταξιδεύει με Μουσική της Ανατολής σε βυζαντινούς δρόμους (21.00-23.00 ).

Πέρα από την Αθήνα πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώσει για τη βραδιά της Πανσελήνου ενενήντα τρεις εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα.

 

Πέρσι, 63.795 άνθρωποι συμμετείχαν στις 82 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ή επισκέφτηκαν τους 34 χώρους που απλώς παρέμειναν ανοικτοί στο κοινό.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7 Αυγούστου, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες γύρω από αυτή την ημερομηνία.

Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε λήψη του αρχείου με τις εκδηλώσεις ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Πηγή