Οριστικό τέλος στο μεγάλο ερώτημα για τον Τιτανικό – Να γιατί η Ρόουζ άφησε τον Τζακ να πνιγεί

500
Οριστικό τέλος στο μεγάλο ερώτημα για τον Τιτανικό - Να γιατί η Ρόουζ άφησε τον Τζακ να πνιγεί

Πέρυσι τον Φεβρουάριο και μετά από περίπου 20 χρόνια σεναρίων, τσακωμών μέχρι και επιστημονικών πειραμάτων, η Κέιτ Γουίνσλετ παραδέχθηκε ότι ο Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) χωρούσε στη ξύλινη σχεδία μαζί με τη Ρόουζ στον «Τιτανικό», επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι οι θεατές παρατήρησαν απογοητευμένοι από την πρώτη στιγμή- πως η Ρόουζ άφησε τον Τζακ να πεθάνει.

Το τέλος που έκανε εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο να κλάψουν γοερά με τον Τζακ να πνίγεται στα παγωμένα νερά εξακολουθεί ωστόσο να αποτελεί «αχίλλειο πτέρνα» των θαυμαστών αυτού του μεγάλου κινηματογραφικού έρωτα που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν γιατί η Ρόουζ δεν έκανε λίγο χώρο πάνω στη σχεδία για να ανέβει ο αγαπημένος της και να σωθεί.

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη της Κέιτ Γουίνσλετ:

Και τα σχόλια είναι τόσα πολλά κι οι αντιρρήσεις τόσο ανεξάντλητες, που ο Τζέιμς Κάμερον έφτασε πια στα όρια του με το όλο θέμα.

«Αυτό θα συζητήσουμε πάλι; Κοιτάξτε, είναι πολύ, πολύ απλό: διαβάζεις την σελίδα 148 στο σενάριο και γράφει, “Ο Τζακ κατεβαίνει από την σχεδία και της δίνει τη θέση του ώστε εκείνη να επιζήσει”. Είναι τόσο απλό», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του, φανερά αγανακτισμένος με τα συνεχόμενα σενάρια.

Η απάντηση είναι λοιπόν πως το ήθελε ο Κάμερον, για την ακρίβεια το σενάριο…

Πριν μερικά χρόνια, η εκπομπή Mythbusters είχε πραγματοποιήσει ένα σχετικό πείραμα για να αποδείξει πως το ζευγάρι χωρούσε πάνω στη σχεδία, άρα θα μπορούσαν να έχουν επιζήσει και οι δύο και πως τελικά ο Τζακ θυσιάστηκε χωρίς λόγο. Ο Τζέιμς Κάμερον σχολίασε και αυτό

«Είσαι ο Τζακ, είσαι κάτω από το νερό που έχει θερμοκρασία -2 βαθμούς Κελσίου, ο εγκέφαλός σου αρχίζει να παθαίνει υποθερμία. Οι Mythbusters σου λένε τώρα να βγάλεις το σωσίβιό σου, να βγάλεις και το δικό της, να κολυμπήσεις κάτω από αυτό το πράγμα, να το στερεώσεις με τρόπο που να μην αναποδογυρίσει μετά από δύο λεπτά- που σημαίνει πως είσαι κάτω από το νερό και προσπαθείς να το κάνεις όλο αυτό στους -2, αλλά αυτό θα σου πάρει πέντε με δέκα λεπτά, οπότε μέχρι να ανέβεις πάνω στη σχεδία θα έχει ήδη πεθάνει. Οπότε αυτό δεν θα λειτουργούσε» λέει ο διάσημος σκηνοθέτης. «Η καλύτερη επιλογή που είχε ήταν να κρατήσει το πάνω μέρος του σώματός του έξω από το νερό, ελπίζοντας πως θα ανασυρθεί από κάποια βάρκα ή θα σωθεί πριν τελικά πεθάνει. Είναι αστείοι τύποι και μ’ άρεσε που δούλεψα μαζί τους, αλλά λένε βλακείες» λέει για τους Mythbusters.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Κάμερον είχε σχολιάσει ξανά το επεισόδιο, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. «Παιδιά, νομίζω πως χάνετε την ουσία. Το σενάριο λέει πως ο Τζακ πεθαίνει, πρέπει να πεθάνει. Ίσως τα κάναμε λίγο θάλασσα. Η σχεδία θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μικρή. Αλλά ο τύπος πεθαίνει» σχολίασε τότε.

* Με πληροφορίες από Daily Beast και Telegraph

 

Πηγή