Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

378
Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Μία νύχτα στο μουσείο, ένα ταξίδι στο αύριο και γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου

Ο καιρός μας έχει μπερδέψει: σχεδόν καλοκαίρι πριν από λίγες ημέρες, μίνι φθινόπωρο μετά. Όταν όμως ξέρεις ότι έρχεται Σαββατοκύριακο, δεν σε ενοχλεί τίποτα και το μόνο που θέλεις είναι να χωρέσεις μέσα σε δύο μέρες όσα περισσότερα μπορείς. Για να μη σε πιάνει άγχος, συγκεντρώσαμε όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. ρεσιτάλ πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα Θεόδωρο Οικονόμου, με θέμα “To Μουσείο Ακρόπολης στην δύση του ηλίου”. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό και αισθητικό ταξίδι με σύνθεση ήχων από γνωστά ελληνικά μοτίβα, κλασικά και παραδοσιακά, ένα κονσέρτο που θα στηρίζεται αυτοσχεδιαστικά στην αλήθεια της στιγμής, την εμπειρία αλλά και την ελευθερία κινήσεων, προσφέροντας στους επισκέπτες που θα βρίσκονται εκεί μια βαθιά και ουσιαστική συγκίνηση.

Tomorrows // Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 

tomorrows

Η έκθεση Tomorrows εστιάζει στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα . Φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και designers που αφηγούνται ιστορίες για πιθανούς αυριανούς κόσμους, καθώς και για τις αγωνίες και προσδοκίες των κατοίκων τους. Τάσεις του παρόντος γίνονται αφορμή για υποθετικά –και συχνά υπερβολικά– σενάρια που αφορούν το αύριο. Οι αφηγήσεις αναφέρονται σε τεχνο-φυσικά περιβάλλοντα, σε νέα κελύφη για τον άνθρωπο και άλλους έμβιους οργανισμούς, σε επερχόμενα τεχνολογικά δίκτυα και υποδομές, στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που βασίζεται στην καταγραφή δεδομένων, καθώς και στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του ανθρώπου σε σχέση με τη φύση και την τεχνολογία. Η έκθεση περιλαμβάνει βίντεο εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικές αφηγήσεις, σχέδια, μακέτες και μοντέλα υποθετικών συστημάτων, φορέσιμα και αντικείμενα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Μέσα από την εξιστόρηση διαφορετικών ιστοριών με σημείο αφετηρίας πάντα το μέλλον, επιδιώκεται η παρουσίαση πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων που ενθαρρύνουν την κριτική ενασχόληση με το ίδιο το παρόν.
Έως 16 Ιουλίου, 12:00-21:00, Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3)
Athens Street Food Festival

Συνεχίζεται η γιορτή του “φαγητού του δρόμου” με ένα Φεστιβάλ γεύσεων και αρωμάτων. Το street food αποτελεί μία τάση που απλώνεται σε όλο τον κόσμο: γωνιές που κρύβουν ιδιαίτερες συνταγές, μυστικά νοστιμιάς και ό,τι κάνει τόσο αγαπημένη τη γαστρονομία του δρόμου, συγκεντρώνονται σε ένα σημείο για να τις ανακαλύψεις.

streetfoodfestival

Στον ιστορικό χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι (Πειραιώς και Κεραμεικού), συνολικής έκτασης πάνω από 4000 τ.μ., μπορείς να δοκιμάσεις ξεχωριστές, street εκδοχές από δεκάδες κουζίνες, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

athensstreetfoodfestival.gr

Κυριακάτικο #healthybrunch 

vazaki

Ποιος είπε ότι το κυριακάτικο brunch πρέπει να είναι φορτωμένο με θερμίδες και λιπαρά; Το Βαζάκι προσφέρει μία υγιεινή εναλλακτική της αγαπημένης μας πλέον συνήθειας, διοργανώνοντας #healthybrunch με βιολογικά προϊόντα, σούπερ τροφές, χυμούς και smoothies. Πρωταγωνίστρια του κυριακάτικου μενού, η vegan & gluten free pizza. Η  ζύμη είναι 100% gluten free αφού γίνεται από βιολογική quinoa ενώ στα toppings – ειδικά για την Κυριακή – θα υπάρχει η δυνατότητα για vegan “τυρί”.

Το Βαζάκι: Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800067, 21/5, 11:00 – 18:00

Spring Urban Party

anamesa concept store

Σήμερα, από τις 18.00 έως τις 21.00, το ANAMESA Concept Store και η Αννούσα Μελά, περιμένουν να μάς υποδεχτούν στο πιο spring urban party της χρονιάς. Στον αγαπημένο πολυχώρο στο Σύνταγμα, θα κάνουμε shopping απολαμβάνοντας την music performance από τη Νίκη Ξημέρη, που είναι εμπνευσμένη από τα eco friendly υφάσματα του καλοκαιριού, την Doodling ‘n’ Stencil ζωγραφική, με fashion inspired looks πάνω σε πολύχρωμα φουλάρια από τον artist Philippos Theodorides τις οποίες μπορείς να αποκτήσεις ως δώρο, τα smart drinks του Chartreuse, καθώς και το super finger food του πολυαγαπημένου μας Los Loros Arepas & Empanadas. Το απόλυτο πάρτι της σεζόν με ανεβασμένη διάθεση, super μουσικές, δροσιστικά ποτά, απολαυστικά hi tech yummy bites και έξυπνο Shopping, επιφυλάσσει ακόμα μία μεγάλη έκπληξη, σε όσους τυχερούς το επισκεφθούν. Σπεύσατε!

ANAMESA Concept Store: Νίκης 24, Σύνταγμα

 

Πηγή