Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

428
Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Πάρτι με βινύλια, νέες θεατρικές παραστάσεις και σύγχρονη τέχνη

Αν η εβδομάδα που τελείωσε σε βρίσκει και σένα σε μεταβατικό στάδιο – αλλά να κοιτάς ευθεία το καλοκαίρι – τότε μία βόλτα στην πόλη είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αρκετά τα δρώμενα, αλλά η επιστροφή στην καθημερινότητα απαιτεί σύνεση και επιλεκτικότητα.

Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμύ​

 

Ο Ξένος, σύμφωνα με τον Αλμπέρ Καμύ, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια. Ο ήρωάς του καταδικασμένος σε θάνατο για τον φόνο ενός  Άραβα βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Χωρίς ποτέ να δίνει κάποια οριστική απάντηση, η ατομική του εξέγερση είναι τελικά αυτή που τον οδηγεί στην αποδοχή και την υπέρβαση της κατάστασής του.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης, Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου και Κλεοπάτρα Μάρκου, ανασυνθέτουν και παρουσιάζουν το έργο με άξονα τα κεντρικά θέματά του -θνητότητα, μητέρα, χρόνος, δικαιοσύνη, παράλογο και εξέγερση- αναδεικνύοντας επί σκηνής τόσο την ιστορία όσο και τον φιλοσοφικό πυρήνα του έργου, σε ένα ζωντανό σκηνικό διάλογο του Ξένου με τον Μύθο του Σίσυφου, το μνημειώδες δοκίμιο του μεγάλου Γάλλου στοχαστή.
info: Θέατρο 104, Κεντρική Σκηνή, Ευμολπιδών 41, Αθήνα, 21 0345 5020,
Παραστάσεις έως 11.6, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 21.00
Record Store Day 2017 at six dogs

 


​Το Record Store Day γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του και τι=ο six d.o.g.s θα τα τιμήσει στήνοντας μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο στις 22 Απριλίου. Το Project Space θα μεταμορφωθεί σε αυτοσχέδιο pop up δισκάδικο και θα γεμίσει με βινύλια, CD, κασέτες, αφίσες και t-shirts από τις αγαπημένες μας ελληνικές μπάντες και δισκογραφικές. Στο Gig Space θα στηθεί μια τρομερά ενδιαφέρουσα κουβέντα με θέμα το παρόν και το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας ενώ, όταν βραδιάσει, στη σκηνή θα ανέβουν οι The Noise Figures και The Bonnie Nettles. Κάπου ανάμεσα στους πάγκους του Project Space θα στριμωχτούν οι King Elephant και Lefteris Moumtzis ενώ στα ενδιάμεσα των live χρέη DJing θα αναλάβουν οι Black Athena, DJ Freestone, Discojuice, Mr Z., KY.

info: από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, Είσοδος Ελεύθερη

Η documenta 14 στο ΕΜΣΤ

 

Η παρουσίαση της documenta 14 απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 δημόσια ιδρύματα, σε πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους βιβλιοθήκες και στο μεγαλύτερο τμήμα του κτηρίου του ΕΜΣΤ ενώ περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) αποτελεί τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο της documenta 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2017. Με τη σειρά της, η documenta 14 θα φιλοξενήσει τμήμα της μουσειολογικής μελέτης της μόνιμης συλλογής του ΕΜΣΤ στο Fridericianum του Κάσελ από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

info: Λ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή – Αθήνα

 

Πηγή