Όλα όσα συνειδητοποιείς με έναν χωρισμό!

577
Όλα όσα συνειδητοποιείς με έναν χωρισμό!

Το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι πάντα δύσκολο. Η συνήθεια που είχες βαρεθεί να έχεις στην ζωή σου, τελικά σου λείπει περισσότερο απ’όσο φανταζόσουν. Η «καλημέρα» το πρωί δεν βρίσκεται πια σαν ειδοποίηση στο κινητό σου που περιμένει να την διαβάσεις και το τηλέφωνο δεν χτυπάει απ’τον αριθμό που βρισκόταν πάντα πρώτο στις κλήσεις σου. Όταν βρίσκεσαι λοιπόν σε αυτή την φάση, υπάρχουν κάποια πράγματα που συνειδητοποιείς. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

1. Δεν φταίει μόνο ο ένας

Όσο κι αν στην αρχή πιστεύεις ότι εκείνος φταίει, κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι έχεις κι εσύ ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης που τα πράγματα κατέληξαν έτσι. Σκέφτεσαι τα λάθη σου, τα καταλαβαίνεις και κάπου μέσα σου εύχεσαι να τα είχες διορθώσει όταν έπρεπε.

2. Κανείς δεν είναι δεδομένος

Αυτό πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. Κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ακόμα κι αν εκείνος σου ορκιζόταν για την αγάπη του, ακόμα και μία εβδομάδα πριν τον χωρισμό, μην παραξενευτείς αν προχωρήσει την ζωή του στον επόμενο κιόλας μήνα. Γι’αυτό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

3. Η αγάπη όντως μένει

Μπορεί ο έρωτας να τελειώνει, η αγάπη όμως ό,τι και να γίνει πάντα θα μένει ζωντανή. Δεν συμβαίνει συνέχεια, αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί και αναγκαίοι. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν κι εκείνοι.

4. Ότι δεν μπορείς να μείνεις φίλη μαζί του

Σύμφωνα και με την έρευνα αν μείνεις φίλη με τον πρώην μάλλον είσαι ψυχοπαθής. Και επιστημονικά να το πάρεις δηλαδή, φίλη με τον πρώην σου δεν είναι εύκολο να μείνεις. Στην πραγματικότητα, τίποτα το φιλικό δεν θα υπάρχει.

5. Όλα περνούν, αρκεί να το θες

Θα κλάψεις, θα στεναχωρηθείς αλλά όλα περνούν αρκεί να το πιστέψεις. Η ζωή είναι ωραία για να ζεις καθημερινά με την σκέψη του πρώην. Διασκέδασε, χόρεψε, φλέρταρε, αγάπησε, ερωτεύσου και θα δεις ότι ούτε σαν σκέψή δεν θα υπάρχει.

 

Πηγή