Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Αρχική LIVING Οι πιο γελοίες ατάκες απόρριψης-Xειρότερες απ΄το “Σε βλέπω φιλικά”

Οι πιο γελοίες ατάκες απόρριψης-Xειρότερες απ΄το “Σε βλέπω φιλικά”

956
Οι πιο γελοίες ατάκες απόρριψης-χειρότερες απ΄το "Σε βλέπω φιλικά"

Με βαριά καρδιά θυμόμαστε και κάνουμε μία σούμα όλες εκείνες τις φορές που θα βγαίναμε γυμνοί στο δρόμο υποστηρίζοντας το ‘καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς’. Ή έστω να πίνεις.

Εμπειρίες. Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην ερωτική μας ζωή, είτε αυτό είναι σχέση είτε one night stand, η μία και μοναδική ερωτική συνεύρεση, στο τέλος, αυτό θα αποθηκευθεί και θα ‘τακτοποιηθεί’ στο μυαλό μας ως μία ακόμη εμπειρία. Μία εμπειρία που θα θυμόμαστε και θα γελάμε από αυτοσαρκασμό ή ικανοποίηση. Μία εμπειρία που πολύ αργότερα, με το πι ανά χείρας θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας όταν αυτά θα μας περιγράφουν με κλαμένα μάτια την πρώτη τους ερωτική απογοήτευση.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν έχω ιδέα αν υπάρχει αυτός ο παππούς ή η γιαγιά που πράγματι το κάνει αυτό με τα εγγόνια του ή πρόκειται περί ενός ακόμη αστικού μύθου. Όταν μεγαλώσω τόσο, θα προσπαθήσω να θυμηθώ να το τσεκάρω.

Τέλος πάντων.

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε ένα φιλικό ‘been there done that’ πατ πατ στον ώμο σε αυτούς που έχουν ακούσει από το κορίτσι /αγόρι που κάτι πήγαινε να γίνει αλλά δεν έγινε ποτέ εκείνο το εκνευριστικά εκνευριστικό ‘Σε βλέπω σαν φίλο’. Εκείνο το ‘Σε βλέπω σαν φίλο’ που μία που το ακούς και μία που θέλεις να κλείσεις με τα χέρια τα αυτιά και να κάνεις σβούρες γύρω από το τραπέζι όπως κάνουνε τα μικρά παιδιά κάθε φορά που ακούν κάτι που δεν τους αρέσει.

Και επειδή δεν είναι ωραίες οι αερολογίες, ας τα δούμε μαζί:

‘Σου αξίζει κάτι καλύτερο’

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Σκέφτομαι άλλον | Έχω άλλον | Θα γυρίσω στον/στην πρώην μου.

Τι  απαντάς: ‘Μα, εγώ εσένα θέλω’.

Τι πρέπει να  απαντήσεις: ‘Έχεις δίκιο’.

‘Είναι κακό το timing’

Εντάξει, δεν σχολιάζω.

‘Δεν μου βγαίνει το σεξουαλικό’

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν επεξηγήσεις. Πρόκειται για μία πέρα για πέρα ειλικρινής ατάκα που ναι, σου δένει άνετα τη θηλιά στο λαιμό. Εντάξει, όμως προσπάθησε να μην το πάρεις τόσο προσωπικά. Συμβαίνουν αυτά.

(Δεν βοήθησα, το ξέρω, σταματάω να γράφω, αλλάζω παράγραφο)

‘Είμαι κολλημένος/κολλημένη με άλλη/άλλον

Τι μπορεί να θέλει πραγματικά να σου πει: Δεν σε θέλω και τόσο πολύ ώστε να μπω μαζί σου σε σχέση. Πολλές φορές, αυτή η ατάκα είναι τόσο κλασικά αποκρουστική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτές τις περιπτώσεις. Σε φάση ‘δεν φταις εσύ’.

Τι της απαντάς: ‘Μπορώ να σε ξεκολλήσω από αυτόν/αυτήν’.

Αλήθεια; Αυτό της απαντάς;

‘Θέλω να μιλήσουμε’

Χωρίς επεξήγηση γιατί δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η επεξήγηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν μία γυναίκα πετάει την ανωτέρω ατάκα, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Απομάκρυνε αιχμηρά αντικείμενα και για το καλό του κόσμου, καλύτερα πείτε τα σπίτι. Όχι έξω. Ο πολιτισμός δεν φτιάχτηκε για αυτήν την ατάκα. Πώς να το κάνουμε.

‘Είμαι λεσβία’ (Μόνο για άντρες γιατί το αντίστροφο δεν συμβαίνει)

Ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Μπορεί με την κοπέλα που έχεις απέναντί σου να ταιριάζετε σε περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις. Μπορεί να έχετε το ίδιο γούστο για παράδειγμα.

Ναι, εντάξει είναι μαχαίρι στην καρδιά. Και γερό χαστούκι. Και κουράγιο τι να πω δεν ξέρω.

‘Έχω γκόμενο/να’

Εδώ, τα χέρια δεμένα. Και όχι, ΟΧΙ, μην πας να την διεκδικήσεις για το Θεό, δεν ζούμε στην εποχή του Σαίξπηρ, σιγά μην τον καλέσεις και σε μονομαχία. Ειλικρινά, άσε αυτά τα εγωιστικά και μείνε μακριά. Για να γλιτώσεις.

‘Δεν φταις εσύ, εσύ τα κάνεις όλα σωστά’

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Έχω αρχίσει και σκέφτομαι άλλον /άλλη | Είμαι με άλλον/άλλη | Βαρέθηκα.

Τι απαντάς: ‘Τότε ποιος φταίει;’

Ο Θεός. Μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, σε παρακαλώ.

‘Είμαι σε περίεργη φάση’

Τι θέλει πραγματικά να σου πει: Δεν έχω ξεπεράσει πρώην μου. | Θέλω κάποιον αλλά δεν με θέλει ή μου το παίζει δύσκολος. |  ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

Και πραγματικά, μην μπλέξεις. Δεν πρόκειται να βγει κάτι καλό. Αν το μυαλό της δεν είναι εξαρχής σε σένα, βράσε ρύζι. Θα σε αφήσει με την πρώτη ευκαιρία. Σύξυλο.

‘Δεν μπορείς να είσαι προτεραιότητά μου αυτήν την στιγμή’

Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει πιο ειλικρινές και ταυτόχρονα πιο ‘τι μου λέει τώρα’ πράγμα να σου πει μία γυναίκα. Προφανώς και σημαίνει ότι δεν σε θέλει πολύ αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλει και να σε παιδέψει και αυτό είναι προς τιμήν του/της. Και δεν ακούω κουβέντα επ’αυτού. Το μόνο κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ενδέχεται να σε βάλει στο τριπάκι του ‘θα ‘γίνω προτεραιότητά σου’.

Γενικά, αν θες τη δική μου γνώμη, ξέχωρα από φύλα, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κανένα. Δεν θα βγει. Ποτέ δεν βγαίνει

 

Διαβάστε περισσότερα: 14 σημάδια ότι εκτός από ζευγάρι είστε και φίλοι!!

 

Πηγή: oneman