Οι ομογενείς ψηφίζουν τις πόλεις που είναι καλύτερες για να ζεις

1037
Οι ομογενείς ψηφίζουν τις πόλεις που είναι καλύτερες για να ζεις

Πόλεις στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, και στην Ισπανία πρωταγωνιστούν στην πρόσφατη κατάταξη της InterNations με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η υπηρεσία δικτύωσης συγκέντρωσε στοιχεία από 14.000 ανθρώπους για την τρίτη ετήσια έκθεσή της με τίτλο InterNations Expat Insider 2016, στην οποία εξετάζεται η γενική κατάσταση διαβίωσης των ομογενών. Η υπηρεσία απευθύνθηκε σε ομογενείς, προκειμένου οι ίδιοι να βαθμολογήσουν διάφορα στοιχεία για τις εμπειρίες τους, όπως οι προοπτικές σταδιοδρομίας, η ποιότητα ζωής, η συμπεριφορά των τοπικών κατοίκων, οι ώρες εργασίας, ακόμη και οι καιρικές συνθήκες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πόλεις που κυριάρχησαν στη λίστα:

 

16. ΖΥΡΙΧΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Η ελβετική πόλη διαθέτει πολλά θετικά χαρακτηριστικά και ίσως ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι προσφέρει άριστη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

15. ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας δεν είναι μόνο ένα κομβικό σημείο για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία, αλλά είναι γνωστή για την αξιοπρεπή στέγαση και την ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής που προσφέρει, ενώ αποτελεί παράδεισο προοπτικών σταδιοδρομίας για τους νέους.

14. ΓΕΝΕΥΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Γενεύη φιλοξενεί μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Προσφέρει μεγάλες προοπτικές απασχόλησης, καθώς και ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο.

13. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Φρανκφούρτη, αποτελεί επίσης ένα κομβικό σημείο για τις θέσεις εργασίας για τους ομογενείς και σύμφωνα με την έρευνα της InterNations η ενσωμάτωση των ξένων στην πόλη είναι μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία.

12. ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Βασιλεία μπορεί να είναι μια μικρή και ήσυχη πόλη, ωστόσο συνορεύει με τη Γαλλία και τη Γερμανία, προσφέροντας εύκολες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Οι κάτοικοι της ελβετικής πόλης απολαμβάνουν μαγευτικά τοπία και υψηλή ποιότητα της ζωής.

11. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ισπανίας «χτυπά» συχνά τις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις καλύτερες πόλεις για να ζήσει κανείς στον κόσμο, καθώς προσφέρει σταθερές προοπτικές απασχόλησης και αμέτρηρες δραστηριότητες αναψυχής.

10. ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ

Το Τορόντο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους ομογενείς, οι οποίοι το αξιολογούν ως μια ιδιαίτερα φιλική πόλη, όπου οι ξένοι μπορούν με ευκολία να εγκατασταθούν.

9. Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ – ΜΕΞΙΚΟ

Η πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα του Μεξικό έλαβε υψηλή βαθμολογία από τους ομογενείς λόγω του καιρού, αλλά και των υψηλών μισθών

8. ΣΙΔΝΕΙ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

To Σίδνεϊ είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας και ένα κομβικό σημείο για το εμπόριο και την απασχόληση, ενώ διαθέτει τα πιο θεαματικά αξιοθέατα και τις δραστηριότητες αναψυχής στη χώρα.

7. ΜΟΝΑΧΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διάσημο για το ετήσιο φεστιβάλ μπίρας, το Μόναχο διακρίθηκε από τους ομογενείς σε όλους τους τομείς, όπως για την ποιότητα ζωής καθώς και για την καλή ισορροπία εργασίας-ζωής των κατοίκων.

6. ΒΙΕΝΝΗ – ΑΥΣΤΡΙΑ

Η πρωτεύουσα της Aυστρίας διακρίνεται για το υψηλό βιοτικό της επίπεδο και τις απίστευτες καιρικές συνθήκες.

5. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το νησιώτικο έθνος είναι γνωστό ως ένα από τα καθαρότερα στον κόσμο, ενώ προσφέρει υψηλό βιοτικό επίπεδο και αξιοζήλευτους μισθούς.

4. ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

H δυτική γερμανική πόλη γνωστή για τη βιομηχανία της μόδας και της καλλιτεχνικής σκηνής, βαθμολογήθηκε από τους ομογενείς για την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της.

3. ΜΑΔΡΙΤΗ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Μαδρίτη βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας της InterNations, καθώς προσφέρει ένα «ζεστό καλωσόρισμα» στους ξένους και παράλληλα χαμηλό κόστος ζωής.

2. ΧΙΟΥΣΤΟΝ – ΗΠΑ

Το Χιούστον, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της λίστας, χάρη στο σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, καθώς και για την εύκολη εγκατάσταση των ξένων στην πόλη.

1. ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας βαθμολογήθηκε από τους ομογενείς για την ισορροπία εργασίας-ζωής, αλλά και τις αμέτρητες δραστηριότητες αναψυχής που προσφέρει στους κατοίκους της.

Διαβάστε επίσης: Λισαβόνα: Ο πιο hot προορισμός τώρα

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016!

Γνωρίστε τα 23 ‘θαύματα’ του κόσμου

Πηγή