Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά

397
Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά

Έχεις κάποιο απ’αυτά;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την ευφυΐα ενός ανθρώπου και δεν είναι όλοι τους αναγνωρίσιμοι με την πρώτη ματιά- άλλωστε η ευφυΐα από μόνη της δεν εγγυάται την επιτυχία ή μια περισσότερο ισορροπημένη ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Insider, υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά που ενώ δεν έχουν αιτιώδη σχέση με το IQ ενός ατόμου, εμφανίζονται με μεγάλη στατιστική συχνότητα σε ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυΐας.

Είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας

Τα μεγαλύτερα παιδιά μιας οικογένειας εμφανίζουν συχνά λίγο υψηλότερο IQ, αλλά αυτό ενδέχεται να σχετίζεται περισσότερο με τις δυναμικές της οικογένειας, παρά με γενετικές αιτίες. Μια έρευνα με ανάλογα αποτελέσματα που διεξήχθη στη Νορβηγία το 2007 κατέληξε στο ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια ωριμάζουν επίσης γρηγορότερα καθώς αναμένεται από αυτά να “διαπαιδαγωγήσουν” σε κάποιο βαθμό τα μικρότερα αδέρφια τους.

Τείνουν να υιοθετούν κακές συνήθειες

Σύμφωνα με μια μελέτη στη Βρετανία, τα παιδιά με υψηλότερο IQ είχαν περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν επιβλαβείς συνήθειες όπως τα ναρκωτικά και η υπερβολική χρήση αλκοόλ στην ενήλικη ζωή τους.

Είναι αριστερόχειρες

Γενικότερα πιστεύεται ότι οι αριστερόχειρες έχουν πιο δημιουργικό -και σε περιπτώσεις- εγκληματικό μυαλό, αφού παλαιότερες έρευνες είχαν ανακαλύψει μια σύνδεση ανάμεσα στη γραφή με το αριστερό χέρι και την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Ωστόσο, άλλες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το να είναι κανείς αριστερόχειρας σημαίνει ότι είναι περισσότερο δημιουργικός και αποτελεσματικός στην επίλυση προβλημάτων.

(Φωτογραφία: Fashion Me Now)

 

Πηγή