Οι 6 τάσεις στα κοσμήματα της άνοιξης

245

Τα jewellery trends της νέας σεζόν έχουν στόχο να φτιάξουν πρώτα την διάθεσή μας και μετά το στυλ μας.

Μπορεί οι τάσεις στα κοσμήματα να αλλάζουν με πιο slow ρυθμούς σε σχέση τη μόδα, και πάλι όμως αντλούν έμπνευση από τα catwalk trends και από τα δεδομένα της καθημερινότητας. Η μακρά περίοδος της καραντίνας, βρήκε τις γυναίκες να στρέφονται όλο και περισσότερο προς την αγορά του κοσμήματος, σαν ένα δώρο που επέλεξαν να κάνουν στον εαυτό τους για την βελτίωση της ψυχολογίας τους, αλλά και μια κίνηση-επένδυση για την γκαρνταρόμπα τους.

Την άνοιξη 2022 η Sophie Quy, executive vice president του Threads Styling, εξηγεί πως τα κοσμήματα, όπως και τα ρούχα, ακολουθούν την τάση του “dopamine dressing”, με τα χρώματα και τους τολμηρούς συνδυασμούς να ορίζουν το στυλ της νέας σεζόν.

Τα personal κοσμήματα

Το 2022 θα είναι η χρονιά που το αγοραστικό κοινό θα έχει την τάση να ευχαριστήσει τον εαυτό του, ακόμα και μέσα από κοσμήματα. Σε πολλές περιπτώσεις τα κοσμήματά μας θέλουμε να εκφράζουν ποιοι είμαστε, γι’ αυτό και θα δούμε τάσεις όπως τα ζώδια, τα αρχικά των ονομάτων, πέτρες και κρύσταλλα που συμβολίζουν την ημερομηνία γέννησης, να γίνονται το μεγάλο trend σε μενταγιόν, σκουλαρίκια και βραχιόλια.

skoularikia_simona_rocha

Σκουλαρίκια, Simone Rocha.

Τα vintage κοσμήματα

Πολλές γυναίκες στρέφονται προς τα vintage κοσμήματα που έχουν ως οικογενειακά κειμήλια ή τα ανακαλύπτουν σε second hand αγορές. Τα vintage κοσμήματα εκτός από το γεγονός πως έχουν μια ιστορία, είναι και μοναδικά κομμάτια, ενώ ακολουθούν και την φιλοσοφία της βιωσιμότητας. Κάπως έτσι θα δούμε ξανά τις πέρλες και τις μεγάλες πέτρες να επιστρέφουν.

vintage_jewellery

Τα fine jewellery

Μια αγορά που άνθισε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι τα fine jewellery, ακόμα και μέσω διαδικτύου. Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και το content μέσω Instagram που δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να βλέπουν την εικόνα των κοσμημάτων καθώς εντάσσονται μέσα σε ένα στυλ και έτσι μπαίνουν πιο εύκολα στον πειρασμό να υποκύψουν ακόμα και χωρίς να τα δοκιμάσουν.

fine_jewellery

Σκουλαρίκια, Danai Giannelli.

Τα fun κοσμήματα

Τα κοσμήματα με χρώματα ή και πιο fun στυλ και γενικότερα τα κοσμήματα που μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση, αυτή την περίοδο ζουν την στιγμή τους. Πειραματιστείτε τόσο με τα χρώματα όσο και με τα υλικά, για παράδειγμα με κεραμικά σκουλαρίκια ή plexiglass δαχτυλίδια.

fun_jewellery

Τα bold κοσμήματα

Ο οίκος Saint Laurent μέσα από την SS22 collection, μας πρότεινε να αφήσουμε τα λεπτά και διακριτικά κοσμήματα και να στραφούμε σε μεγάλες πέτρες, μακριά σκουλαρίκια, XXL κολιέ και γενικότερα σε αξεσουάρ που κλέβουν την παράσταση σε μια εμφάνιση.

bold_jewellery

To mix & match

Η Generation Z έκανε τάση τα plastic κοσμήματα στα πιο ιδιαίτερα σχήματα. Τώρα βλέπουμε ακόμα και οίκους να υιοθετούν αυτή την jewellery τάση, συνδυάζοντας χρυσό με ρητίνη ή plexiglass, σε mix & match κοσμήματα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Πηγή: vogue.gr