Νοέμβριος γεμάτος εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

450
Νοέμβριος γεμάτος εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ελεύθερη Είσοδος για Ξεναγήσεις, Μουσική, Προβολές, Προγράμματα για παιδιά, Αθλητικές δράσεις, Δραστηριότητες για ενήλικες. 

Το καλοκαίρι άνοιξε τις πύλες του κι έκτοτε έχει γίνει ο must προορισμός όλων των Αθηναίων για καθημερινή βόλτα, χαλάρωση ακόμα και γυμναστική. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι σίγουρα το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης στα σόσιαλ μίντια. Όχι κι άδικα, αφού συνδυάζει τον αναζωογονητικό περίπατο με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που κανείς μπορεί να παρακολουθήσει στους εντυπωσιακούς χώρους του.

Πλούσιο και για όλες τις ηλικίες είναι και το πρόγραμμα του Νοεμβρίου. Οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους έχουν σχεδιαστεί τα προγράμματα, είναι οι Jazz Διαχρονίες, Music Escapades, Park Your Cinema, Δραστηριότητες για παιδιά, Αθλητισμός και Ευεξία και Δραστηριότητες για ενήλικες.   Από την 1η Νοεμβρίου το ΚΠΙΣΝ ακολουθεί το χειμερινό ωράριο λειτουργίας (Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 – 20.00 | Φάρος, Αγορά, Στίβος 06.00 – 00.00 | Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00).

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις για τον Νοέμβριο 2016: 

Συναυλία Gadjo Dilo  

Οι Gadjo Dilo κατόρθωσαν να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυία του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt με την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και του ’60, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec». Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύοντάς μας στη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης.

Music Escapades

Οι ονειρικές μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades συνεχίζονται, με ένα αφιέρωμα στις γυναικείες σύγχρονες φωνές της Ελληνικής indie σκηνής. Με αφετηρία τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, θα μας ταξιδέψουν οι Angelika Dusk (5/11), Σtella (19/11) και Daphne and the Fuzz (26/11).

Park Your Cinema.

Το αγαπημένο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών αυτήν τη φορά «παρκάρει» για τα καλά την οθόνη του στο Κέντρο Επισκεπτών. Τα χειμερινά Σάββατα του Νοεμβρίου μας υποδέχονται «Τα Τέρατα της Universal» σε μία ενότητα αφιερωμένη σε κλασικές ταινίες τρόμου (Δράκουλας 5/11, Φρανκενστάιν 12/11, Η Μούμια 19/11 και Ο Αόρατος Άνθρωπος 26/11), ενώ οι Κυριακές είναι και πάλι αφοσιωμένες στο διάβασμα με τον δεύτερο κύκλο της ενότητας «Τεύχος: Βιβλιοθήκη» (Πιο Παράξενο κι από Παράξενο 6/11, Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης 13/11, Φαρενάιτ 20/11 και Τέλος Διαδρομής 27/11). Επίσης, τον Νοέμβριο συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές για παιδιά.

Δραστηριότητες για παιδιά

Θεατρικό εργαστήριο, Παρκολυμπιάδα, Μαθήματα ποδηλάτου, Εργαστήριο χορού στη Φύση και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθαίνουν στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τη χαρά της συνεργασίας και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση, αλλά και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Οι μικροί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων (Εγώ, Ο Απαισιότατος 6/11, Εγώ, Ο Απαισιότατος 2 13/11, Λόραξ 20/11 και Minions 27/11). Επιπλέον, τον Νοέμβριο ξεκινάει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη», το οποίο προτείνει πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενισχύοντας την ομαδικότητά τους και μαθαίνοντάς τους έμπρακτα να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Δραστηριότητες για ενήλικες

Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει μία πληθώρα δημιουργικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες, με στόχο να εμπνεύσουν τους επισκέπτες να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Οι θεματικές των εκδηλώσεων διαμορφώνονται γύρω από καίρια ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, η εύρεση εργασίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η απώλεια της μνήμης, αλλά και γύρω από σταθερά ζητήματα, όπως η υγεία και τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο συναντήσεις αφιερωμένες στη διεθνή διοργάνωση του Μαραθωνίου, όπου κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα μας μιλήσουν για την εμπειρία της συμμετοχής τους. Επιπλέον, η εκδήλωση «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συναντώνται με Έλληνες Ακαδημαϊκούς του εξωτερικού» (7/11) προσκαλεί Έλληνες εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για το πρόγραμμα υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς που προάγει την ανάπτυξη των συνεργατικών σχέσεων Ελλήνων του εξωτερικού με ελληνικά πανεπιστήμια.   Και αυτό τον μήνα, συνεχίζονται οι καθημερινές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η έκθεση με το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη (υποδοχή Αγοράς), καθώς και η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης» (Φάρος).

Info:

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ είναι ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ υπάρχουν στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

 

Διαβάστε επίσης: Σάββατο βράδυ σε καθαρόαιμα bars στο κέντρο της Αθήνας

 

Πηγή