Ο θάνατος των νταβατζήδων.

597

Από την Παρασκευή που ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχω σταματήσει να πανηγυρίζω το τέλος της Διαπλοκής που τυράννησε τη χώρα για δεκαετίες. Διότι τι άλλο αν όχι τέλος της Διαπλοκής είναι η διατήρηση δύο υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών και η είσοδος στο τηλεοπτικό τοπίο ενός μεγαλοεργολάβου και κουμπάρου δύο υπουργών της Κυβέρνησης και ενός εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ΠΑΕ και άτυπου Δημάρχου Πειραιά; Πολλοί απόρησαν για το υψηλότατο τίμημα το οποίο πλήρωσαν οι καναλάρχες σε μια διαφημιστική αγορά που καταρρέει, αλλά αυτοί οι κακοήθεις δεν συνυπολογίζουν τη λαχτάρα τους να μας ενημερώνουν αμερόληπτα.

Έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ κατάφερε να αποσπάσει την άδεια σε πολύ χαμηλότερο τίμημα από τους υπόλοιπους αλλά από το τύπο που έπεισε τους οπαδούς να πάνε να βάψουν το γήπεδο της ομάδας της οποίας είναι ιδιοκτήτης με δικά τους έξοδα, δε περίμενα τίποτε λιγότερο.

Βέβαια εγώ δεν έχω καταλάβει πως μπαίνει τέλος στη διαπλοκή όταν το μοναδικό κριτήριο είναι να πάρει άδεια όποιος δώσει το περισσότερο χρήμα που κατά πάσα πιθανότητα έχει βγει μέσω της διαπλοκής, αλλά μπορεί να είναι επειδή δεν είμαι αριστερός.

Από τους χαμένους του διαγωνισμού, ο όμιλος Βαρδινογιάννη με τα γνωστά καβούρια στις τσέπες, ο Μένιος Φουρθιώτης (ο ποιος;), ο Κοντομηνάς που θα πρέπει να δανείσει τον Λαζόπουλο στον Καλογρίτσα και ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος προέτρεψε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να δώσει συντάξεις στους παλιννοστούντες Πόντιους.

Δεν είμαι χρυσόμυγα, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ είμαι

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να μην πήρε άδεια, πήρε όμως γαμπρό λαχείο. Η όμορφη ανιψιά του παντρεύτηκε χτες τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο σε μια εντυπωσιακή τελετή κατά την οποία ο γαμπρός κατάφερε να κλέψει την προσοχή από τη νύφη με το απαστράπτον σμόκιν του στα χρώματα της επιληπτικής χρυσόμυγας και υπέροχα δεμένο παπιγιόν και επανακαθόρισε το πρότυπο του ΔΑΠίτη ανεβάζοντας τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη. Θα θυμάστε οι μεγαλύτεροι τους ΔΑΠίτες από τα φοιτητικά σας χρόνια, αυτά τα γλοιώδη αγόρια με τα timberland και την ακατανόητη έπαρση που δεν εδραζόταν σε απολύτως τίποτα παρά μόνον ίσως στα λεφτά του μπαμπά τους

Είμαστε σίγουροι ότι το χρήμα δεν έπαιξε εδώ κανένα ρόλο κι έρωτας είναι ο λόγος που ένωσε τους δυο νέους και τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον αλλά είναι να απορείς πραγματικά πως ένα κόμμα με έναν τέτοιο τύπο ήθελε να κυβερνήσει τη χώρα.

 

Πηγή: Lifo