Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

346
things to know 6-9

1. Μα τι θα συζητηθεί στο Eurogroup;

eurogroup table

Ένα θεματάκι προέκυψε χθες για το εάν τελικά θα πάρει η Ελλάδα την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup που θα γίνει στις 9 του μήνα, με αφορμήδημοσίευμα της Handelsblatt. Το δημοσίευμα έλεγε ότι η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει χρήματα στη συνάντηση της Μπρατισλάβα και ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο 2 από 15 μεταρρυθμίσεις που απαιτούν προαπαιτούμενα για τη δόση. Για να βγουν μετά πηγές του υπουργείου Οικονομικών και να πουν -εμμέσως πλην σαφώς- «σιγά την είδηση».. Είπαν ουσιαστικά ότι το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup έτσι κι αλλιώς γιατί για να δοθεί το πράσινο φως από τους υπόλοιπους ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να κατατεθεί η «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου.

2. Οι προϋποθέσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

tv licences greece

Συνάντηση είχαν χθες οι τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες (κ.κ. Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Κυριακού και Αλαφούζος) με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον γ.γ. Λευτέρη Κρέτσο. Στη συνάντηση τέθηκαν τα αίτηματα, οι όροι και τα επόμενα βήματα για τις άδειες.

3. Αυτοί που έφυγαν

airport terminal greece

Πόσοι έφυγαν από την Ελλάδα και που πήγαν; Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό κατά τα χρόνια της κρίσης κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών με έγγραφό του, σε απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης. Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται αριθμοί και προορισμοί μετανάστευσης Ελλήνων υπηκόων σε χώρες του εξωτερικού από το 2010 και μετά.

4. Αλλάζει ο τρόπος αναφοράς των «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες

bank of greece

Σε αλλαγές του τρόπου υποβολής των εποπτικών αναφορών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, από τα τραπεζικά ιδρύματα, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος. Διαβάστε τις σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει η πρόσφατη αναθεώρηση.

5. Αλλάζει και ο καιρός

rain athens summer

Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει έως και τα 7 μποφόρ. Θα σημειωθεί επίσης και πτώση της θερμοκρασίας.

 

 

Πηγή: huffingtonpost.