Μπλόφες και τακτικές που έκριναν το «πόκερ» των τηλεοπτικών αδειών

421
poker channels
Αθήνα

Ήταν ένα παιχνίδι πόκερ, το οποίο διήρκεσε 66 ώρες, άλλαξε το τηλεοπτικό πεδίο και οδήγησε την κυβέρνηση σε πανηγυρισμούς. Ήταν παράλληλα ένα παιχνίδι με πολλές μπλόφες στο οποίο θα κέρδιζαν οι πιο καλά προετοιμασμένοι.

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, προσήλθε στην ΓΓΕΕ με την εντολή από την εργοδοσία του: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά δεν φεύγετε από εκεί μέσα χωρίς άδεια. Χωρίς βεβαίως να αναγκαστούμε να πουλήσουμε τα παιδιά μας».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έλεγε ότι θα μετείχε ο ίδιος στο διαγωνισμό, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και εκπροσωπήθηκε από τον Πάνο Κυριακόπουλο -κορυφαίο στέλεχος στις επιχειρήσεις Βαρδινογιάννη και μέχρι πρότινος πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας- και τον Κάρολο Αλκαλάι.

Ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του εργολάβου Χρ.Καλογρίτσα και κουμπάρος (ο πατέρας) δύο κυβερνητικών στελεχών (Χρ.Σπίτρζης, Π.Καμμένος) προσήλθε με διπλάσιο αριθμό συνεργατών, εκεί που οι άλλοι υποψήφιοι είχαν έναν ή το πολύ δύο συνεργάτες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσήλθε με τον αέρα του σίγουρου νικητή. Φαινόταν αποφασισμένος να διεκδικήσει με κάθε τίμημα μία άδεια και δεν εξέφρασε κανένα παράπονο, ούτε καν για το μενού δεν έδειξε καμία προτίμηση…

Η ρελάνς του εκπροσώπου του Σκάι, η αναμέτρηση με τον κ. Καλογρίτσα, το «όλα για όλα» των κ.κ. Κυριακού και Μαρινάκη, καθώς και όλο το παρασκήνιο της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Πηγή: in.gr