Μία (ακόμα) θλιβερή διαπίστωση για όσους απατούν

387
Μία (ακόμα) θλιβερή διαπίστωση για όσους απατούν

Το θράσος το ίδιο, άνθρωποι.

Μία έρευνα που εξοργίζει για το θράσος του είδους που λέγεται “άνθρωπος” έρχεται να μας απασχολήσει σήμερα όσον αφορά το κεφάλαιο “ερωτικές σχέσεις“. Απιστία, μία πολύ άβολη κατάσταση. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των δεσμευμένων, η Νο1 αιτία χωρισμού που ως τέτοια ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ενός πισωγυρίσματος.

Λογικά σκεπτόμενη θα μάντευες πως εκείνοι που απατούν είναι και οι πιο αν(θ)εκτικοί στο κέρατο ή τέλος πάντων αυτοί που θα έδειχναν ένα “τσικ” κατανόησης περισσότερο από όσους σέβονται τη σχέση τους και δεν κάνουν το “απονενοημένο”. Κι όμως, σύμφωνα με σχετική μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει (αίσχος).

Οι ερευνητές “έσκυψαν” πάνω από μία ομάδα νέων ζευγαριών, με ηλικίες που ξεκινούσαν από εφηβεία και μέχρι 30 ετών. Ένας στους τέσσερις αποκαλύψε πως έχει κάνει “κουτσουκέλα” ενώ είχε σχέση. Oι άντρες αναφέρονταν σ’ αυτό ως “μία κακή πράξη”, ενώ οι γυναίκες έδιναν ως αφορμή για την απιστία τους την κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους.

Αλλά αυτά δεν μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα. Τα γνωρίζουμε ήδη. Αυτό που σ’ αφήνει λίγο με το στόμα ανοιχτό είναι η διαπίστωση πως εκείνοι που είχαν απατήσει ήταν και οι πιο απόλυτοι σε θέματα απιστίας και θα συγχωρούσαν πιο δύσκολα το σύντροφό τους από όσους δήλωσαν πιστοί στην έρευνα.

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο γελοίες ατάκες απόρριψης-Xειρότερες απ΄το “Σε βλέπω φιλικά”

 

Πηγή