Master Chef: Αυτός είναι ο νικητής του παιχνιδιού

681
Master Chef: Αυτός είναι ο νικητής του παιχνιδιού

Σε έναν γευστικό τελικό, Λάμπρος και Κωνσταντίνος διαγωνίστηκαν σε τρεις απαιτητικές δοκιμασίες, από τις οποίες προέκυψε ο επόμενος Έλληνας master chef.

Νικητής αναδείχτηκε ο Λάμπρος Βακιάρος.

Νικητής του Master Chef που ολοκληρώθηκε με τον αποψινό τελικό είναι ο Λάμπρος Βακιάρος. “Πριν μπω στο παιχνίδι είχα καταλήξει να φύγω από τη χώρα ανέφερε ο νέος Έλληνας master chef, που τελικά κατέληξε να είναι ο νικητής.

Ο μεγάλος τελικός του Master Chef εξελίχθηκε σε ένα ντέρμπι για τους δύο φιναλίστ του παιχνιδιού μαγειρικής, οι οποίοι μέσα από τρεις δύσκολες διαδικασίες κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να πλησιάσουν στο όνειρο. Τον τίτλο του master chef, αλλά και το έπαθλο των 50.000€.

Στην πρώτη δοκιμασία, Λάμπρος και Κωνσταντίνος κλήθηκαν να δοκιμάσουν από ένα “τσίλι κονκάρνε” και να εντοπίσουν τα 20 υλικά που περιελάμβανε το πιάτο. Κάθε παίκτης κατάφερε να βρει από οκτώ υλικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν στη δεύτερη δοκιμασία ισόπαλοι.

 

Η δεύτερη δοκιμασία απαιτούσε από τους παίκτες να επιλέξουν ένα master box, όπου κρυβόταν το βασικό υλικό, με το οποίο θα δημιουργούσαν μια συνταγή της επιλογής τους. Τα πιάτα τους βαθμολόγησαν οι τρεις κριτές του show δίνοντας ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να αποσπάσει δύο δεκάρια και έτσι να προπορευθεί με έναν μόλις βαθμό του αντιπάλου του.

Στην τελική δοκιμασία, οι τρεις Έλληνες σεφ και κριτές του παιχνιδιού, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχτηκαν έναν από τους διασημότερους κριτές MasterChef σε όλο τον κόσμο, τον πολυβραβευμένο σεφ, με ελληνική και κυπριακή καταγωγή, George Calombaris. Αυτός είναι που έδωσε στους παίκτες μία από τις δυσκολότερες συνταγές του, ανεβάζοντας τον πήχη της αναμέτρησης σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Δείτε την ανακοίνωση της βαθμολογίας στην τελευταία δοκιμασία που έκρινε και τον νικητή:

Οι δύο φιναλίστ

 

Ο Λάμπρος Βακιάρος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στο Lawrence της Μασαχουσέτης, στις 28 Δεκεμβρίου το 1991 και κατάγεται από τη Σάμο. Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ελβετική σχολή Alpine Center, με την πρώτη του πρακτική να γίνεται στο “Μykonos Grace” και μετά στην Ισπανία, στο παγκοσμίως φημισμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο “Restaurante Martin Berasatequi”, στο San Sebastian. Ακολούθησαν το “The Rich-Carlton, Abama” στην Τενερίφη, αλλά και το διάσημο Japanese εστιατόριο “Kabuki Wellington” και πάλι στην Ισπανία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Λάμπρος ανέλαβε την κουζίνα στο “La Τerrazza Bar Restaurant” στη Ρόδο ενώ ακριβώς μετά απ’ αυτή τη συνεργασία, είχε την ιδέα να ξεκινήσει το πρώτο του επιχειρηματικό πόνημα, με τα energy bars για το “Εν Καρπώ”, στη Θεσσαλονίκη.

Αργότερα και πριν μπει στο παιχνίδι, εργάστηκε για το Japanese street food restaurant “Yoko Sushi & Bento” στο Κολωνάκι και το “Ηokyo”, στον Χολαργό Αττικής.

 

Μικρός βοηθούσε τον παππού του σαν ηλεκτρολόγος γιατί ήθελε να είναι αυτόνομος οικονομικά. Ο Κωνσταντίνος Τσιάτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα και έζησε στους Γόννους πριν φύγει για σπουδές μαγειρικής στην Αθήνα, για να ξεκινήσει μία σημαντική καριέρα στο χώρο.

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1987 στη Λάρισα, σπούδασε στην σχολή μαγειρικής Le Monde και παράλληλα έκανε πρακτική στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου στον Πειραιά, όπου συνέχισε να εργάζεται για έναν ακόμη χρόνο. Ο Κωνσταντίνος συνέχισε να εργάζεται σε κουζίνες εστιατορίων στη Νάξο και τη Λευκάδα. Μέχρι πριν μπει στο «Master Chef» δούλευε στον ιστορικό «Βασίλαινα».

 

Πηγή