Καλοκαίρι 2021 | 4 αμφιλεγόμενα fashion trends που αξίζει όμως να τους δώσετε μία ευκαιρία

248

Μπορείτε να φανείτε τολμηρές.

Οι τάσεις της μόδας δεν ταιριάζουν όλες σε κάθε γυναικείο γούστο ή σε όλα τα στιλ. Ακόμα κι αν ένα trend μπορεί να ακούγεται και να δείχνει ελκυστικό, μπορεί τελικά να μην είναι τόσο κολακευτικό πάνω σας ή να συμβεί και το αντίστροφο: κάτι που σας δείχνει απωθητικό και ακαλαίσθητο, να κάνει εξαιρετική εφαρμογή στον τύπο σας και να προσαρμόζεται αρμονικά στο στιλ σας.  Το συμπέρασμα, λοιπόν, λέει ότι ορισμένες φορές αξίζει να δείξετε τολμηρές και να δοκιμάσετε τάσεις της μόδας πριν τις απορρίψετε. Και το φετινό καλοκαίρι σας δίνει την ευκαιρία για αρκετούς τέτοιους πειραματισμούς.

Summer 2021: 4 τάσεις

Η χρονιά της πανδημίας covid-19 και η καραντίνα έφερε πολλές ανατροπές στο στιλ κι επηρέασε τις τάσεις που η μόδα είχε προβλέψει για τη χρονιά 2021. Απρόσμενες εκπλήξεις, όπως αυτή του Tie – dye μοτίβου, έκαναν την εμφάνισή τους στις collection για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021, ενώ είδαμε τα χαρακτηριστικά της “άνεσης επί ποδός” clogs να επιστρέφουν για να διεκδικήσουν τη δική τους θέση ανάμεσα σε άλλα δημοφιλή άνετα παπούτσια της χρονιάς. Είδαμε, όμως, να γίνεται μια προσπάθεια και για εμφανίσεις που τονίζουν και αναδεικνύουν τη γυναικεία θηλυκότητα, και τα απόλυτα σέξι κορσέ τοπ ήρθαν να συνδράμουν, μαζί με τα επίσης τολμηρά και αποκαλυπτικά κομμάτια από δίχτυ – που όμως παράλληλα έχουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Γιατί αμφιλεγόμενες;

Οι 4 τάσεις στη μόδα του καλοκαιριού, στις οποίες αναφερθήκαμε, δεν ανήκουν ακριβώς σ’ αυτές που καλοδέχονται εύκολα οι περισσότερες γυναίκες. Το tie-dye, για παράδειγμα, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την street κουλτούρα και τους νέους του περιθωρίου, τα clogs φέρνουν συχνά στο μυαλό τα σαμπό που συνηθίζουν να φοράνε οι νοσοκόμες, τα corset tops δεν κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει άνετα και λόγω της στενής φόρμας τους και γιατί μπορεί να είναι αποκαλυπτικά, ενώ το “netting” είναι μία τάση που χωρίς το σωστό styling μπορεί να δείξει εξαιρετικά ακαλαίσθητη.

Όμως, η μόδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεταμορφώσει τα πιο ταπεινά και “άσχημα” κομμάτια σε stylish must-haves και να δημιουργήσει τάσεις που μπορεί να μην γοητεύουν με την πρώτη ματιά, αλλά σ’ ένα σύνολο να δείχνουν εξαιρετικά κομψές. Το παράδειγμα του οίκου Dior που αξιοποίησε με έναν εξαιρετικά κομψό τρόπο το tie-dye στη boem συλλογή του για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021,  όπως εκείνο της συλλογή της Nanushka με εξαιρετικά κομψά μακραμέ κομμάτια, αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αποτέλεσμα στην εμφάνισή σας.

To tie- dye στην κολεξιόν Dior για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021

 

 

*Η Emma Corrin μ’ ένα μακραμέ φόρεμα από την SS21 συλλογή Nanushka

Clogs, επίσης, εκτός από την Crocs, κυκλοφόρησαν γι’ αυτό το καλοκαίρι οίκοι όπως Bottega Veneta και Hermès, βάζοντας σε πειρασμό τις πιο fashion forward fashionistas, ενώ για την τάση των κορσέδων μπορείτε απλά να ακολουθήσετε το παράδειγμα των It girls από τη Σκανδιναβία και να τους φορέσετε με τα πιο άνετα παντελόνια της γκαρνταρόμπας σας.

Τα clogs στη συλλογή Hermès για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021. H Jeanette Madsen με corset top στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.

Πηγή