Καύσωνας και ύπνος: Τα tips για να κοιμηθείτε καλύτερα

437
timeforcoffee-sleeping-tips

Το κύμα καύσωνα των ημερών κάνει την χαλάρωση ακόμα πιο δύσκολη, καθώς η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ποιοτικό ύπνο κυμαίνεται από 16 έως 21 βαθμούς. Τι μπορούμε να κάνουμε αυτές τις αρκετά ζεστές ημέρες;

Tα tips των sleep experts:

Ναι: Τοποθετήστε μια κρύα πετσέτα (ή παγάκια σε μια πλαστική σακούλα) στους καρπούς και τον λαιμό. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσο εύκολα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, περιγράφει ο sleep manager του Sealy UK Neil Robinson.

Όχι: Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά περιμένοντας να μειωθεί η θερμοκρασία στο χώρο. Αυτό θα το πετύχετε κλείνοντας τα παράθυρα και τις κουρτίνες.

Ναι: Τα άκρα μας ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος. Πριν πέσετε για ύπνο μπορείτε να δοκιμάσετε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό.

Όχι: Οι ανεμιστήρες συνήθως κάνουν θόρυβο και αυτό σας εμποδίζει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε σωστά.

Ναι: Ένα ακόμα τρικ είναι να τοποθετήσετε τις μαξιλαροθήκες σας στο ψυγείο για 10′ πριν πέσετε για ύπνο.

Ναι: Επενδύστε σε λευκά είδη από ποιοτικά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό. Με αυτό τον τρόπο το σώμα αναπνέει και σας βοηθά να παραμείνετε δροσεροί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ίδιο ισχύει και για τις πυτζάμες σας. Επιλέξτε βαμβακερές ή μεταξωτές.

timeforcoffee-sleeping-tips

Ναι: Κάντε ένα κρύο ντους πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος. Αν νιώθετε πως δεν αντέχετε το κρύο νερό, τότε δοκιμάστε το χλιαρό.

Όχι: Μην πίνετε αλκοόλ, καθώς αφυδατώνει το σώμα. Μπορείτε σίγουρα να πιείτε νερό πριν πέσετε για ύπνο, αλλά όχι πολύ μεγάλη ποσότητα για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ναι: Είναι καλύτερο να κοιμάστε μόνοι στο κρεβάτι, καθώς τα σώματα παράγουν θερμότητα.

Όχι: Αποφύγετε την πρωτεΐνη που ανεβάζει το μεταβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα το σώμα να υπερθερμαίνεται.

Ναι: Βεβαιωθείτε πως έχετε ένα καλό στρώμα, καθώς παίζει τεράστιο ρόλο στην θερμοκρασία του σώματος.

Όχι: Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε.

Πηγή: Vogue.gr