Ήξερες πως αν πίνεις κρασί χάνεις βάρος;

375
Ήξερες πως αν πίνεις κρασί χάνεις βάρος;

Είναι Παρασκευή, έχουμε φτάσει στο τέλος της εβδομάδας και εκεί που σκεφτόμαστε πως το Σαββατοκύριακο θα αφήσουμε για λίγο το γυμναστήριο και θα την κάνουμε την παρασπονδία μας έρχεται η παρακάτω έρευνα και μας βάζει φρένο.

 Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Washington το να πίνεις κρασί μπορεί στην πραγματικότητα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Με την προϋπόθεση πως θα το πιεις βράδυ ή έστω αργά το απόγευμα και μάξιμουμ μέχρι δύο ποτήρια.

0613dde5b48a4124cf9fb332dc69c134

Η λογική πάει κάπως έτσι: το κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη έναν τύπο πολυφαινόλης, ο οποίος μετατρέπει το «λευκό λίπος» σε «μπεζ λίπος» πράγμα που καθιστά ευκολότερη την καύση. «Οι πολυφαινόλες στα φρούτα, συμπεριλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης, αυξάνει τη γονιδιακή έκφραση η οποία ενισχύει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών, έτσι ώστε το σώμα να μην είναι υπερφορτωμένο», ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου,  Min Du.

Εάν λοιπόν δεν κανονίσεις κάτι για το Σαββατοκύριακο, τότε μπορείς ακόμη και να μείνεις «home alone» και να πιεις ένα δύο ποτηράκια (όχι παραπάνω).

 

Πηγή