Η νέα μέθοδος στο balayage που θα λατρέψουν όλες οι μελαχρινές

351
timeforcoffee-balayage

Δεν πρόκειται για την κλασική μέθοδο του balayage.

Σίγουρα τις τελευταίες σεζόν τα φυσικά ανοιχτά μαλλιά καθώς και οι αποχρώσεις που είναι κοντά στο χρώμα της ρίζας, βρίσκονται ανάμεσα στα hair trends που πρωταγωνιστούν. Κάπως έτσι, λοιπόν, για να πετύχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς το έχουμε στο μυαλό μας το “reverse” balayage, είναι εδώ.

Ναι, σωστά κατάλαβες δεν πρόκειται για την κλασική μέθοδο του balayage, αλλά όπως υποδηλώνει το όνομά του, ακολουθείται ακριβώς η αντίθετη διαδικασία από αυτή που γνωρίζαμε ως τώρα. Συγκεκριμένα, η τεχνική εστιάζει στο να γίνουν πιο σκούρα μεμονωμένα σκέλη προκειμένου να δημιουργηθεί σκίαση αντί για ξάνοιγμα.

Πρόκειται για μια μέθοδο, η οποία δίνει μεγαλύτερη ένταση και βάθος στο χρώμα. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ταιριάζει σε καστανές και μελαχρινές.

Τα σκέλη των μαλλιών δουλεύονται ελεύθερα χρησιμοποιώντας διαφορετικές και πιο σκούρες αποχρώσεις σε σχέση με το χρώμα της ρίζας, αναμειγνύοντας πολλές φορές ζεστούς και ψυχρούς τόνους. Έτσι, τα μαλλιά εκτός από πιο φυσικά θα είναι και πιο εύκολα στη διαχείριση χωρίς να χάνουν τη φωτεινότητά τους, διατηρώντας παράλληλα ένα τρισδιάστατο εφέ.

Σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να υιοθετήσουμε το “reverse” balayage

Ενώ, μπορούν να το δοκιμάσουν ακόμα και όσες έχουν πιο ανοιχτή ρίζα, το αντίστροφο balayage ίσως να μην είναι η καλύτερη τεχνική εάν έχουμε πολλά λευκά μαλλιά και θέλουμε να τα καλύψουμε. Γιατί; Όσο περισσότερο εστιάζουμε στα σκούρα χρώματα, τόσο πιο φανερές θα είναι οι λευκές τρίχες. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση το ιδανικό είναι να επιλέξουμε ένα κλασικό balayage σε ψυχρούς τόνους για να τις καμουφλάρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: elle.gr